Ατζέντα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ατζέντα-1

// ΛΟΝΔΙΝΟ //

Στην ντουλάπα της Frida Kahlo [έως 04/11/2018]

Με την έκθεση «Frida Kahlo: Making Her Self Up», τo Victoria and Albert Museum επιχειρεί μια πρωτότυπη γνωριμία με τη Μεξικανή ζωγράφο μέσα από την παρουσίαση των προσωπικών της αντικειμένων. Η Kahlo υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της Λατινικής Αμερικής στον χώρο της τέχνης, όμως η έντονη προσωπικότητά της και το εκλεκτικιστικό στυλ της σημάδεψαν και τη μόδα – συνεχίζουν δε να εμπνέουν μέχρι σήμερα τους σχεδιαστές. Η εντυπωσιακή συλλογή, που περιλαμβάνει από τα πολύχρωμα ρούχα της και τα μεγάλα κοσμήματά της μέχρι φωτογραφίες, γράμματα και τα προσθετικά μέλη που χρησιμοποιούσε, εκτίθεται για πρώτη φορά, πενήντα χρόνια μετά τον θάνατό της, και μάλιστα εκτός Μεξικού.

vam.ac.uk


Ατζέντα-2

// ΜΕΣΣΗΝΙΑ  //

Η τέχνη της αφήγησης [ΈΩΣ 11/11/2018]

H έκθεση με τίτλο «Ζωγραφιές ανάμεσα στις σελίδες» διερευνά το εικονογραφικό έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, και αποτελεί δραστηριότητα του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Τα εκθέματα παρουσιάζονται σε ειδικούς χώρους στην Costa Navarino και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο ζωγράφος ασχολήθηκε συστηματικά με την εικονογράφηση κειμένων, φιλοτεχνώντας λογοτεχνικά και ποιητικά έργα, περιοδικά κ.ά.

costanavarino.com


Ατζέντα-3

// MEΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ //

Cinema Paradiso [Εως 19/07 και από 27/08 έως 13/09]

Το «Σινεμά με Θέα» μας προσκαλεί στην πιο όμορφη ταράτσα της Θεσσαλονίκης, στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής. Οι δύο κορυφαίοι πολιτιστικοί θεσμοί της πόλης

-το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά το κινηματογραφικό φεστιβάλ, επιλέγοντας ταινίες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό την τελευταία διετία.

www.tch.gr


Ατζέντα-4

// ΒΑΣΙΛΕΙΑ  //

Ιστορίες με χρώματα  [΄Εως τις 30/09/2018]

O Sam Gilliam (1933) ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1972. Η έκθεση «Η μουσική του χρώματος. Sam Gilliam, 1967-1973» στο Kunstmuseum είναι η πρώτη ατομική του στην Ευρώπη. Τα μνημειώδη, ζωηρά έργα του ισορροπούν μεταξύ ζωγραφικής, γλυπτικής και αρχιτεκτονικής, και μας εισάγουν στη μοναδική τέχνη του, που συνδυάζει διάφορες τεχνικές: ρίχνει αραιωμένο χρώμα στον καμβά, τον τσαλακώνει πριν στεγνώσει και έπειτα τον τεντώνει για να δώσει φόρμα και όγκο.

kunstmuseumbasel.ch


Ατζέντα-5

 // ΑΛΑΜΠΑΜΑ //

Διαμονή με έμπνευση [Όλο τον χρόνο]

Μείνετε και εσείς μία βραδιά στην έπαυλη του Αμερικανού συγγραφέα Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ και της συζύγου του Ζέλντα στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα. Το οίκημα του 1910 μετατράπηκε στο  F. Scott & Zelda Fitzgerald Museum τη δεκαετία του 1980 και πρόσφατα ένα διαμέρισμά του άρχισε να ενοικιάζεται προς 150 δολάρια τη βραδιά. To ζευγάρι, που δεν έμενε ποτέ στο ίδιο μέρος για μεγάλο διάστημα, έζησε εδώ από το 1931 έως το 1932. Ο συγγραφέας του «Μεγάλου Γκάτσμπυ» έγραψε εδώ το «Τρυφερή είναι η νύχτα».

thefitzgeraldmuseum.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή