Ο γύρος του κόσμου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο Λονδίνο αξίζει μια εκδρομή στην περιοχή Φόρεστ Χιλ, προκειμένου να επισκεφτείτε τον… κόσμο όλο.

Το μουσείο ανθρωπολογίας, φυσικής ιστορίας και μουσικών οργάνων Horniman Museum & Gardens εγκαινίασε στις αρχές του καλοκαιριού μια νέα αίθουσα 600 τ.μ., τη World Gallery, για να φιλοξενήσει 3.000 από τα 350.000 αντικείμενα που απαρτίζουν τη συλλογή του μουσείου και τα οποία εκπροσωπούν διαφορετικούς πολιτισμούς του πλανήτη.

Τα περισσότερα από αυτά ανήκαν στην προσωπική συλλογή του εμπόρου τσαγιού και φιλάνθρωπου Frederick Horniman, ο οποίος το 1901 δημιούργησε το μουσείο για να δώσει τη δυνατότητα στους συμπατριώτες του να γνωρίσουν κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ένα από τα πιο σπάνια αντικείμενα της συλλογής είναι ο «γοργόνος» (μισός άντρας-μισός ψάρι), ένα πλάσμα βγαλμένο από την ιαπωνική λαϊκή παράδοση, που οι εύπιστοι Δυτικοί του 19ου αιώνα θεωρούσαν αληθινό.

horniman.ac.uk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή