ΤΑΞΙΔΙΑ

Όμορφος κόσμος

9783961711246_10
9783961711246_8
9783961711246_1
9783961711246_4
9783961711246_7

Η Μεξικανή φωτογράφος Cristina Mittermeier εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και τη σχέση μας με το περιβάλλον για ένα βιώσιμο μέλλον.

Φωτογράφος και παθιασμένη θαλάσσια βιολόγος, η Cristina Mittermeier (1966) εξερευνά τη σχέση των πληθυσμών της Γης με το περιβάλλον για μια βιώσιμη διαβίωση στο μέλλον. Στρέφοντας το ενδιαφέρον της σε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες αυτόχθονες κοινότητες στον κόσμο, σε απρόσιτες ακτές και ζώα που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, αιχμαλωτίζει την ομορφιά που βρίσκεται γύρω μας και προσπαθεί να μας επιστήσει την προσοχή για τους σοβαρούς κινδύνους με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπος ο πλανήτης.

Το «Amaze», που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο από τις εκδόσεις teNeues, είναι ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της φύσης και των πληθυσμών που κατοικούν σ’ αυτήν. Το λεύκωμα αναπτύσσεται σε δύο μέρη: «Enoughness» (Έλλειψη) και «The Water’s Edge» (Οι άκρες του νερού). Στο πρώτο έχουν συγκεντρωθεί φωτογραφίες από απομονωμένες γωνιές της Γης, άγρια ​​ζώα και ιθαγενείς, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις για το πώς η ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να αναπτύσσεται χωρίς να καταστρέφει το περιβάλλον.

Στο δεύτερο μέρος, η Cristina Mittermeier αιχμαλωτίζει τοπία που μοιάζουν με «όρια» ανάμεσα στη γη και στον ουρανό, αλλά και την ανθρώπινη καθημερινή παρουσία σε αυτά. Ψαράδες, γυναίκες που πλένουν ρούχα στα ρηχά, σέρφερ και άλλες ομάδες αποκαλύπτουν τη σχέση του ανθρώπου με το νερό.

Η Cristina Mittermeier έχει ιδρύσει την πλατφόρμα International League of Conservation Photographers, που υποστηρίζει φωτογράφους που καταπιάνονται με περιβαλλοντικές θεματικές και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Sea Legacy, με αντικείμενο την προστασία των ωκεανών. Η δουλειά της έχει δημοσιευθεί στα περιοδικά Νational Geographic και Time, έχει βραβευτεί από τη Bορειοαμερικανική Ένωση Φωτογράφων Φύσης, ενώ έχει λάβει και την κορυφαία διάκριση του διαγωνισμού Smithsonian Conservation Photographer of the Year.

Όμορφος κόσμος-1

|| Amaze, Cristina Mittermeier. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις teNeues, www.teneues.com