7 τρόποι για να βρείτε την ευτυχία σύμφωνα με το Harvard

7 τρόποι για να βρείτε την ευτυχία σύμφωνα με το Harvard

«Χωρίς τη δυστυχία, δεν θα επιβιώναμε, δεν θα μαθαίναμε και δεν θα είχαμε καλές ιδέες», λέει ο καθηγητής Arthur C. Brooks.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, ο φίλος μου και εγώ καταλήγουμε να παίζουμε το ακόλουθο παιχνίδι: να κοιτάμε πολύ ακριβά σπίτια στο Λονδίνο στο διαδίκτυο. Είναι κάποιες στιγμές που χαζεύουμε τον ζεστό φωτισμό, τα μεγάλα παράθυρα, τα ακόμα μεγαλύτερα ράφια και τα ρομαντικά μπαλκόνια αντάξια της Ιουλιέτας. Ίσως σε μια προσπάθεια να διώξω την ζήλεια μου, συνήθως ρωτάω: «Μα θα είναι ευτυχισμένοι;». «Λοιπόν, πολύ χαρούμενοι, νομίζω», απαντά γελώντας.«Αλλά εννοώ πραγματικά χαρούμενοι…». Ποιός ξέρει.

Η ευτυχία είναι ένα άπιαστο όνειρο. Μετά βίας αντιλαμβανόμαστε την παρουσία της μέχρι να την στερηθούμε. Η ντροπή, η θλίψη και η ανασφάλεια μπορούν να παραμορφώσουν ακόμα και τις πιο όμορφες ζωές στα μάτια όλων. Μερικές φορές, μπορεί να τα έχουμε όλα και να νιώθουμε άδειοι. Υπό το φως αυτών των διλημμάτων, ο Arthur C. Brooks, αρθρογράφος του The Atlantic και καθηγητής του Χάρβαρντ, διδάσκει μαθήματα για την ευτυχία. 

Διαβάστε περισσότερα στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή