4 βασικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη σιδήρου – και πώς να την αντιμετωπίσετε

4 βασικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη σιδήρου – και πώς να την αντιμετωπίσετε

Τα συχνά αισθήματα λήθαργου και κόπωσης οφείλονται απλώς στην κούραση ή την κακή διατροφή ή το αποτέλεσμα μιας διάχυτης ανησυχίας για την υγεία, όπως η έλλειψη σιδήρου

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωτικότητα του σώματος, μέσω της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο και συμβάλλουν στη διατήρηση της συνολικής ευημερίας. Σύμφωνα με τον Dr. Will Buxton, ιδρυτικό μέλος της Effect Doctors, «εάν τα επίπεδα φεριτίνης (αποθήκες σιδήρου) είναι λιγότερα από 30, έχετε έλλειψη σιδήρου». Εάν σας έχουν πει ότι τα επίπεδα σιδήρου σας είναι φυσιολογικά, αλλά έχετε συμπτώματα ανεπάρκειας, ο Dr. Buxton μοιράζεται ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι τα επίπεδα φεριτίνης σας είναι «φυσιολογικά».«Είναι εκνευριστικό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο τα εργαστήρια έχουν συχνά ένα εύρος αναφοράς που υποδεικνύει ότι τα επίπεδα φεριτίνης μέχρι το 15 είναι φυσιολογικά», λέει ο Dr. Buxton. «Το 90% του πληθυσμού θα βρίσκεται μεταξύ 15 και 150, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο χαμηλό. Με φεριτίνη μικρότερη από 70, μπορεί να έχετε συμπτώματα όπως απώλεια μαλλιών, μειωμένη ενέργεια και διάθεση».

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή