Όλοι μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι ένα μπολ με βρώμη ήταν το πιο υγιεινό πρωινό. Και δεν φταίμε εμείς, η πραγματικότητα είναι ότι πέσαμε σε εκείνες τις εκστρατείες μάρκετινγκ εκατομμυρίων δολαρίων που υπόσχονταν ότι ένα μπολ με αυτό τα δημητριακά γεμάτα φυτικές ίνες θα μπορούσε να μειώσει τις καρδιοαγγειακές παθήσεις και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Και παρόλο που το τελευταίο ισχύει, μάλλον δεν γνωρίζετε ότι αυτό το κλασικό πρωινό μπορεί να προκαλέσει αύξηση στη γλυκόζη. «Η βρώμη είναι 100% άμυλο και το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη όταν χωνεύεται», εξηγεί η επιστήμονας Jessie Inchauspé από το Glucose Goddess.
Περισσότερα στη Vogue