Πόσο χρόνο περνάτε σε εξωτερικούς χώρους; Η (κακή) συνήθεια που επηρεάζει ευεξία και μακροζωία

Πόσο χρόνο περνάτε σε εξωτερικούς χώρους; Η (κακή) συνήθεια που επηρεάζει ευεξία και μακροζωία

Πριν από 15 χρόνια περνούσαμε μόνο το 10% της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους και τώρα έως και το 90%. Όλα αυτά έχουν διαφορετικές συνέπειες και οι ειδικοί μας το εξηγούν

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωρίζουμε ότι περνάμε πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά η ποσοτικοποίηση αυτής της κακής συνήθειας μπορεί να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο την ανάγκη να την αλλάξουμε: «Περνάμε το 90% της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους και πριν από 15 χρόνια περνούσαμε μόνο το 10%,» λέει η Nicola Elliott, wellness expert και δημιουργός του brand NEOM. Μια εκθετική ανάπτυξη που σχετίζεται στενά με τον καθιστικό τρόπο ζωής και την υπερβολική εξάρτηση από τις οθόνες και τις νέες τεχνολογίες που επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής μας. Στην πραγματικότητα, ο Francisco Gómez Moreno, ειδικός στη φυσιοθεραπεία, την οστεοπαθητική και τη διατροφή στο Clínica Palasiet, προτείνει να σκεφτούμε αυτό: «Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πόσο χρόνο είμαστε επί του παρόντος συνδεδεμένοι με τη φύση σε καθημερινή βάση, θα δούμε ότι είναι πολύ λίγο ή καθόλου.

Οι άνθρωποι συνήθως μένουν σε διαμερίσματα, πηγαίνουν στη δουλειά τους σε καθιστό και κλειστό μέσο μεταφοράς και πιθανόν η δουλειά τους να είναι σε άλλο κλειστό μέρος. Και πρέπει να επιστρέψουν σπίτι με το ίδιο μεταφορικό μέσο και μετά από αυτό η σωματική τους δραστηριότητα είναι σε ένα γυμναστήριο που είναι επίσης κλειστό, όταν υπάρχει». Χωρίς αμφιβολία, μια πραγματική περιγραφή που απέχει πολύ από τις δύο ώρες που πρέπει να περάσουμε μια μέρα σε εξωτερικούς χώρους σε έναν ιδανικό κόσμο. Όμως δεν χρειάζεται να χάσουμε την αυτοπεποίθηση μας αλλά μάλλον να αναλογιστούμε αυτήν την υπερβολή, τις συνέπειες που μπορεί να έχει όλο αυτό και τους διαφορετικούς τρόπους για να το αποφύγουμε.

Περισσότερα στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή