Ποια είναι η σωστή στιγμή της ημέρας για να παίρνετε βιταμίνες;

Ποια είναι η σωστή στιγμή της ημέρας για να παίρνετε βιταμίνες;

Οι ειδικοί εξηγούν τα μυστικά για καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε πως προσλαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς πολλές φορές δεν αρκεί μόνο η διατροφή, με τις πολυβιταμίνες να αναλαμβάνουν έναν πιο ενισχυτικό ρόλο.

Ωστόσο πως μπορούμε να γνωρίζουμε ότι καταναλώνουμε σωστά τις πολυβιταμίνες; Ποια είναι η σωστή ώρα της ημέρας; Το timing επηρεάζει τον τρόπο που το σώμα τις απορροφά; Μιλήσαμε με τους ειδικούς για να ξεκαθαρίσουμε οποιαδήποτε σύγχυση.

Χρειάζεται να παίρνετε πολυβιταμίνες;

Αρχικά δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για να ξεκινήσετε να παίρνετε πολυβιταμίνες, εξηγεί η διατροφολόγος Suman Agarwal. “Οποιοσδήποτε έχει έλλειψη συγκεκριμένων βιταμινών ενώ τρέφεται σωστά, μπορεί να πάρει ένα συμπλήρωμα διατροφής. Φυσικά υπάρχουν και κατηγορίες ατόμων που χρειάζονται τις πολυβιταμίνες για να αποτρέψουν τις ελλείψεις, για παράδειγμα οι έγκυες γυναίκες έχουν ανάγκη από φολικό οξύ και σίδηρο, οι γυναίκες στην έμμηνο ρύση μπορεί να χρειάζονται σίδηρο, οι vegetarians ίσως αντιμετωπίζουν έλλειψη βιταμίνης Β12, οι ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη από ασβέστιο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει έλλειψη βιταμίνης D.

Περισσότερα στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή