Ψάρι για… χορτοφάγους (βίντεο)

Ψάρι για… χορτοφάγους (βίντεο)

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το περίφημο τέχνασμα παράκαμψης νηστειών του παρελθόντος, όπου το κρέας βαφτιζόταν ψάρι, πλέον έχουμε τις φακές, τη φάβα και άλλα όσπρια αλλά και δημητριακά, με την κατάλληλη επεξεργασία να βαφτίζονται ψάρι, προσφέροντας την εκλεκτότερη των γεύσεων σε όσους από εμάς αποφεύγουν τις ζωικές τροφές, γνωστούς ως βίγκαν (vegan).

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Business Insider, την ώρα που επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή κατάρρευση από το 2048 στην αλιεία λόγω έλλειψης ψαριών, κάποιες εταιρίες ελπίζουν να βάλουν φρένο στην υπεραλίευση παρέχοντας στους καταναλωτές ψαριών μια διαφορετική επιλογή: Τεχνητά ψάρια.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά μίγματα φυτικών τροφών, με συστατικά όπως φάβα, φακές, φασόλια και σόγια παράγονται προϊόντα που έχουν γεύση σαν το ψάρι.

Όσο για την έλλειψη της μυρωδιάς του ψαριού, αυτό αντιμετωπίζεται με εκχύλισμα φυκιών, κάνοντάς το πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς στο πιάτο του το αληθινό ψάρι από το τεχνητό, ακόμη και με ανοικτά μάτια.

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή