Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Μνήμες & γεύσεις της Τήνου

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Μνήμες & γεύσεις της Τήνου

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στα χοιροσφάγια είχαμε κάτι βαρέλια παλιά και ρίχναμε μέσα τα χοιρινά με αλάτ’. Ύστερα τα βράζαμε για να τα ξαλμυρίσουμε, γιατί ήταν λύσσα,και παίρναμε κάτι μαύρα λάχανα, παραπούλια, και τα βάζαμε μέσα με τα χοιρινά και ετοιμάζαμε αυγολέμονο. Πολύ ωραίο φαΐ. Το κάνω και τώρα, αν έχω λάχανα. Παλιά κάναμε και οματιές. Δεν ξέρει καμιά να κάνει τώρα.

-Φρόσω, θυμάσαι τσ’ οματιές;

-Τον Μαθιό;

-Τσ’ οματιές, μαρή;

Αααα, πώς δεν τις θυμάμαι».

Φραντζέσκα Παπαγιαννοπούλου, ετών 87– Φρόσω Βιδάλη, ετών 85, Τήνος

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου μαγειρεύουν οι Γιαγιάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μοιράζονται συνταγές, μυστικά και αναμνήσεις. 

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου με την Καθημερινή της Κυριακής.

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Μνήμες & γεύσεις της Τήνου-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή