Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Η αστική «αθηναϊκή»

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Η αστική «αθηναϊκή»

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο πουρές γινόταν στο χέρι, με το μύλο, έδινε κι έπαιρνε μαζί με το ρολό ή με μπιφτέκια. Το παστίτσιο ήταν συχνό, όπως και η αθηναϊκή με ψάρι: κρατούσαμε την ουρά και το κεφάλι ανέπαφα για το στόλισμα και έμενε το ψάρι καθαρό στη μέση, μαζί με βραστά λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα. Ο ψαράς μας ήταν στη Θεμιστοκλέους και ήταν ο καλύτερος της Αθήνας. Από μια οικογενειακή φίλη, την Αιμιλία, που είναι Πολίτισσα, έμαθα την αστική πολίτικη κουζίνα».
Ειρήνη Πουρνάρα, Αθήνα

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου μαγειρεύουν οι Γιαγιάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μοιράζονται συνταγές, μυστικά και αναμνήσεις. 

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου με την Καθημερινή της Κυριακής.

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Η αστική «αθηναϊκή»-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή