Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Η αστική «αθηναϊκή»

«Ο πουρές γινόταν στο χέρι, με το μύλο, έδινε κι έπαιρνε μαζί με το ρολό ή με μπιφτέκια. Το παστίτσιο ήταν συχνό, όπως και η αθηναϊκή με ψάρι: κρατούσαμε την ουρά και το κεφάλι ανέπαφα για το στόλισμα και έμενε το ψάρι καθαρό στη μέση, μαζί με βραστά λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα. Ο ψαράς μας ήταν στη Θεμιστοκλέους και ήταν ο καλύτερος της Αθήνας. Από μια οικογενειακή φίλη, την Αιμιλία, που είναι Πολίτισσα, έμαθα την αστική πολίτικη κουζίνα».
Ειρήνη Πουρνάρα, Αθήνα
Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου μαγειρεύουν οι Γιαγιάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μοιράζονται συνταγές, μυστικά και αναμνήσεις.
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου με την Καθημερινή της Κυριακής.
[nx_login_form]x