Έρχονται τα «αθέατα» like σε Facebook και Instagram

Έρχονται τα «αθέατα» like σε Facebook και Instagram

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα like και οι καρδιές, στο Facebook και στο Instagram, κάτω από φωτογραφίες με κατοικίδια, τοπία και γεύματα, μπορούν να αποτελέσουν την αιτία αρνητικών συναισθημάτων για κάποιους χρήστες, καθώς πρόκειται για έναν ύπουλο τρόπο «μέτρησης» της δημοτικότητας του καθενός στα social media

To Facebook, προσπαθώντας να μειώσει την πίεση που ασκεί στην ψυχολογία, ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει να δώσει στους χρήστες του την επιλογή να κρύβουν τα like τους. Από την πλευρά του, το Instagram -που ανήκει στo Facebook- θα επιτρέψει σε μία μικρή ομάδα χρηστών, που θα επιλεχθούν τυχαία, να αποφασίσει αν επιθυμεί να φαίνεται ο αριθμός των θετικών αντιδράσεων που λαμβάνουν. 

⇒Διαβάστε επίσης: Πώς το Facebook έγινε εργαλείο χειραγώγησης από πολιτικούς ηγέτες

Τα σχόλια θα εξακολουθούν να είναι ορατά, όπως επισημαίνει ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων. Απλώς δεν θα φαίνονται τα «μου αρέσει».  

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Instagram λανσάρισε πρώτο αυτή τη δυνατότητα, πριν από δύο χρόνια και χωρίς τη δυνατότητα επιλογής από τους χρήστες. Παρόλο που σε πολλούς χρήστες άρεσε, κάποιοι άλλοι – κυρίως influencers- έτρεμαν στην ιδέα πως δεν θα μπορούσαν «να κάνουν τη δουλειά τους».

«Μερικοί άνθρωποι βρήκαν τη ρύθμιση ευργετική, όμως άλλοι ήθελαν να μπορούν να παρακολουθούν τί είναι δημοφιλές», είχε δηλώσει η εταιρεία. 

Εξαιτίας του κορωνοϊού, η Facebook εστίασε στην αντιμετώπιση πανδημίας. Όμως, όπως αναφέρει η ίδια, σήμερα βρίσκεται σε θέση να σχεδιάσει εκ νέου τη δυνατότητα, έχοντας μελετήσει τα σχόλια από την προηγούμενη δοκιμή. 

Δείτε ακόμη⇒ Λογοκρισία στα social media: Κίνδυνος για τη δημοκρατία;

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα σφάλμα προκάλεσε, για μερικές ώρες, την εξαφάνιση του αριθμού θετικών αντιδράσεων στο Instagram. Πολλοί χρήστες είχαν αναρωτηθεί τότε αν η εταιρεία σκόπευε να επαναφέρει την απόκρυψη. 

Mε πληροφορίες από το Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή