Οι τυραννόσαυροι πιθανόν να κυνηγούσαν σε αγέλες

Οι τυραννόσαυροι πιθανόν να κυνηγούσαν σε αγέλες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τυραννόσαυροι ίσως να μην κυνηγούσαν μόνοι τους, όπως εικάζεται μέχρι σήμερα, αλλά πιθανώς ήταν κοινωνικοί και κυνηγούσαν σε αγέλες, όπως οι λύκοι, σύμφωνα με ενδείξεις που προκύπτουν από έναν νέο, ομαδικό τάφο τέτοιων σαρκοβόρων δεινόσαυρων στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Οι παλαιοντολόγοι είχαν εδώ και μερικά χρόνια αναπτύξει μία τέτοια θεωρία, όταν είχαν βρει άλλες δύο τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική, στη Μοντάνα των ΗΠΑ και στην Αλμπέρτα του Καναδά, όπου είχαν ανακαλυφθεί απολιθώματα πολλών Τυραννόσαυρων δίπλα-δίπλα. Η τρίτη ανακάλυψη ενισχύει τις υποψίες ότι οι Τυραννόσαυροι ήταν περισσότερο κοινωνικοί παρά μοναχικοί.

⇒Διαβάστε επίσης: Πρώτη πτήση για το Ingenuity στον πλανήτη Άρη

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, οι οποίοι έκαναν γεωχημικές αναλύσεις στη νέα τοποθεσία στη νότια Γιούτα, σύμφωνα με τις βρετανικές Guardian και Telegraph, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οστά των δεινοσαύρων δεν είχαν παρασυρθεί από τα νερά από διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά οι τυραννόσαυροι είχαν -πράγματι- πεθάνει στο ίδιο σημείο.

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες δεν έχουν πειστεί και περιμένουν περισσότερα στοιχεία, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι οι τυραννόσαυροι ζούσαν και κυνηγούσαν ομαδικά.

Πάντως, μία άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι ήταν κυνηγούσαν κατά μόνας, αλλά σε δύσκολες εποχές, λόγω περιβαλλοντικών πιέσεων, συνέρρεαν στην ίδια περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή