Χάρι και Μέγκαν: Ανησυχία για την παραπληροφόρηση του Spotify σχετικά με την πανδημία

Χάρι και Μέγκαν: Ανησυχία για την παραπληροφόρηση του Spotify σχετικά με την πανδημία

Λίγες ημέρες μετά τα αιτήματα των Νιλ Γιανγκ και Τζόνι Μίτσελ για απόσυρση της μουσικής τους από το Spotify, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παραπληροφόρηση που διαδίδει η πλατφόρμα σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες μετά τα αιτήματα των Νιλ Γιανγκ και Τζόνι Μίτσελ για απόσυρση της μουσικής τους από το Spotify, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παραπληροφόρηση που διαδίδει η πλατφόρμα σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια. 

Οι δυό τους εντάσσονται σε μια ομάδα διασημοτήτων που ασκούν πίεση στην streaming υπηρεσία εν μέσω διαφωνίας για το αμφιλεγόμενο podcast του Τζο Ρόγκαν που φιλοξενείται στην πλατφόρμα. Στο podcast με τίτλο «Joe Rogan Experience», ο Αμερικανός παρουσιαστής έχει κάνει ψευδείς και ανακριβείς ισχυρισμούς όσον αφορά την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Το ζευγάρι έθεσε το θέμα για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο και συνέχισε να προτρέπει το Spotify να σταματήσει να παραπληροφορεί τον κόσμο, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του ιδρύματός τους, Archewell.  

«Τον περασμένο Απρίλιο, οι συνιδρυτές άρχισαν να εκφράζουν ανησυχίες στους συνεργάτες μας στο Spotify για τις αληθινές συνέπειες της παραπληροφόρησης για την Covid-19 στην πλατφόρμα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στο Spotify ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν αλλαγές στην πλατφόρμα και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση αυτής της δημόσιας υγειονομικής κρίσης». Η δήλωση δεν ανέφερε συγκεκριμένα την εκπομπή του Ρόγκαν. 

Ο Χάρι και η Μέγαν βρίσκονται ανάμεσα στις πιο σημαντικές προσωπικότητες του Spotify, καθώς έχουν ανακοινώσει αποκλειστική συνεργασία με την πλατφόρμα streaming. Σε ανακοίνωσή του, το Spotify ανέφερε ότι το ζεύγος «θα παρουσιάσει και θα είναι παραγωγοί podcasts με στόχο να “χτίσουν” μια κοινότητα μέσα από εμπειρίες, αφηγήσεις και αξίες που θα εμπνεύσουν». 

Στις αρχές Ιανουαρίου, μια ομάδα περισσότερων από 250 επιστημόνων, γιατρών και νοσηλευτών έγραψαν ανοιχτή επιστολή στο Spotify, καταδικάζοντας την υπηρεσία που φιλοξενούσε το podcast του Ρόγκαν και καλώντας την να προειδοποιήσει τους ακροατές για παραπληροφόρηση. 

Με πληροφορίες από το Variety. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή