Route 66: Doodle της Google για τη διασημότερη διαδρομή του κόσμου

Route 66: Doodle της Google για τη διασημότερη διαδρομή του κόσμου

Στην Route 66, έναν από τους αρχικούς αυτοκινητόδρομους στο σύστημα εθνικών οδών των ΗΠΑ, αφιερώνει η Google το σημερινό της Doodle

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Route 66, έναν από τους αρχικούς αυτοκινητόδρομους στο σύστημα εθνικών οδών των ΗΠΑ, αφιερώνει η Google το σημερινό της Doodle.

Το 1926, η Route 66 έγινε ο αυτοκινητόδρομος των 4.000 χιλιομέτρων που θα συνέδεε οδικώς την Καλιφόρνια με την Αριζόνα, το Ιλινόις, το Κάνσας, την Οκλαχόμα, το Τέξας, το Μιζούρι και το Νέο Μεξικό.

Ο δρόμος ξεκινούσε αρχικά από το Σικάγο πριν τερματίσει στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες.

Σαν σήμερα το 1926, το όνομα «U.S. 66» προτάθηκε για πρώτη φορά για τη διαδρομή.

Η Route 66 ή US Highway 66 αποτελούσε την κύρια οδική αρτηρία για όσους ταξίδευαν δυτικά, ειδικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930.

Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στη διαδρομή απολαμβάνουν τα προνόμια της αυξανόμενης δημοτικότητας του αυτοκινητόδρομου.

Καταργήθηκε επίσημα από το σύστημα εθνικών οδών των Ηνωμένων Πολιτειών το 1985 και αντικαταστάθηκε στο σύνολό του από τμήματα του συστήματος διαπολιτειακών αυτοκινητοδρόμων.

Ορισμένα τμήματα του δρόμου που περνούσαν από το Ιλινόις, το Μιζούρι, το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά «Historic Route 66».

Με πληροφορίες και από Wikipedia

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή