Δίκη Ντεπ – Χερντ: Όσα μάθαμε από την πρώτη μέρα κατάθεσης της Άμπερ Χερντ

Δίκη Ντεπ – Χερντ: Όσα μάθαμε από την πρώτη μέρα κατάθεσης της Άμπερ Χερντ

Το άρθρο περιέχει περιγραφές που ενδέχεται να ενοχλήσουν κάποιους αναγνώστες

4' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι τόσα αυτά που έχουν ακουστεί ήδη ως τώρα στην πολυσυζητημένη δίκη ανάμεσα στο πάλαι ποτέ ζευγάρι των Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ, που λίγο-πολύ όσα συμβαίνουν πίσω από τις πόρτες του δικαστηρίου της Βιρτζίνια όπου διεξάγεται αυτή, μοιάζουν σαν ένα σόου στο οποίο όλοι εμείς είμαστε θεατές. 

Αφού ο Τζόνι Ντεπ ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, η Άμπερ Χερντ πήρε με τη σειρά της το βήμα την Τετάρτη 4 Μαΐου για να ξεκινήσει κι αυτή τη δική της κατάθεση. 

Πέρα από τους νομικούς εκπροσώπους της, η Χερντ εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με μία κλινική ψυχολόγο, που επιβεβαίωσε πως η ηθοποιός έχει διαγνωστεί με κρίσεις πανικού αλλά και μετατραυματικό στρες. 

«Είναι απαίσιο για μένα να κάθομαι εδώ για εβδομάδες και να ξαναζώ τα πάντα», είπε η Χερντ, ξετυλίγοντας το κουβάρι από την πρώτη συνάντησή της με τον Τζόνι Ντεπ όταν αυτή ήταν 22 ετών (σήμερα είναι 36). 

Όπως παραδέχτηκε η Χερντ, ανάμεσα στους δύο ηθοποιούς υπήρξε εξ αρχής ένας ηλεκτρισμός αλλά περίμενε κάποια χρόνια μέχρι να εκδηλωθεί σε έρωτα, όταν και οι δύο τους ήταν πλέον ελεύθεροι. 

Κι αν αυτή η πρώτη ευτυχισμένη περίοδος του ζευγαριού έκανε τη Χερντ να νιώθει ασφάλεια όταν βρισκόταν γύρω από τον Ντεπ, σύμφωνα με την ίδια, η συνέχεια προμήνυε βία του πρώην συζύγου της προς το πρόσωπό της, όπως έχει ξαναπεί άλλωστε στο παρελθόν. 

Η Χερντ ανακάλεσε μάλιστα την πρώτη φορά που, όπως υποστηρίζει, ο Ντεπ την χτύπησε. «Άλλαξε τη ζωή μου», είπε αφοπλιστικά η ηθοποιός. Σύμφωνα με την εξιστόρησή της, αυτό έγινε όταν εκείνη ρώτησε τον ηθοποιό για ένα τατουάζ που είχε στο χέρι του, που της φαινόταν ασαφές. Ο Ντεπ της απάντησε ότι το τατουάζ γράφει «Wino», δηλαδή «Μπεκρής». 

Τότε η Άμπερ Χερντ γέλασε και ο Τζόνι Ντεπ την χτύπησε για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Εκείνη, χωρίς να καταλάβει τι συμβαίνει ακριβώς και νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιου είδους αστείο, συνέχισε να γελάει κι εκείνος την χτύπησε άλλες δύο φορές. 

Η Χερντ εξέφρασε επίσης την υποψία της πως ο Ντεπ στην εν λόγω φάση βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, μιας και υπήρχε ένα βάζο με κοκαΐνη σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτόν. 

«Το ξέρω πως ήταν λάθος και πως έπρεπε να τον παρατήσω. Κι αυτό ήταν που μου ράγισε την καρδιά. Γιατί δεν ήθελα να τον αφήσω», είπε η Χερντ, συνεχίζοντας: «Εύχομαι να μπορούσα να καθίσω εδώ και να πω ότι αντιστάθηκα και έφυγα από το σπίτι, τράβηξα μια γραμμή και υπερασπίστηκα τον εαυτό μου». 

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, η πρώην σύζυγος του Τζόνι Ντεπ είπε πως μετά από αυτό το πρώτο βίαιο ξέσπασμα απέναντί της, εκείνος την παρακάλεσε γονυπετής για συγχώρεση, υποσχόμενος πως αυτό δεν θα επαναληφθεί. 

Παράλληλα, οι δικηγόροι της Χερντ κατέθεσαν ως στοιχείο στο δικαστήριο μια φωτογραφία της ηθοποιού στην οποία φαίνεται να έχει μελανιασμένο χέρι. Η ημερομηνία του περιστατικού δεν αναφέρθηκε ως τώρα στη δίκη, πάντως, μετά από αυτό, η Χερντ αποχώρησε για λίγο από το σπίτι και ο Ντεπ συνέχισε να ικετεύει για συγχώρεση, στέλνοντάς της ένα μήνυμα στο οποίο έγραφε: «Θα προτιμούσα να μου κοπεί το χέρι από το να το ξαναπλώσω πάνω σου». 

«Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε στο πρόσωπο», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η 36χρονη, η οποία μεταξύ άλλων, εξήγησε με λεπτομέρειες τη διαφορετική αποκλίνουσα συμπεριφορά που είχε ο Ντεπ ανάλογα τις ουσίες που είχε καταναλώσει κάθε φορά: «Ο Τζόνι που έχει πάρει σπιντ είναι πολύ διαφορετικός από τον Τζόνι υπό την επήρεια οπιούχων, που είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που έχει πάρει κοκαΐνη και Adderall που πάλι είναι διαφορετικός από τον Τζόνι με μεθακουαλόνη». 

Η Χερντ αναφέρθηκε επίσης σε ένα ακόμα περιστατικό, στο οποίο αυτή μαζί με τον Ντεπ και κάποιους φίλους τους βρίσκονταν σε ένα πάρτι σε απομακρυσμένο σημείο και έκαναν ναρκωτικά. Όταν όμως το ζευγάρι γύρισε στο τρέιλερ του, σύμφωνα με την κατάθεση, ο Ντεπ άρχισε να σπάει πράγματα, όσο συγχρόνως κατηγορούσε την τότε σύζυγό του ότι του έκρυψε την κοκαΐνη του. Στη συνέχεια, έσκισε το φόρεμα και το εσώρουχό της. Τότε της είπε: «Θα ψάξουμε σε κάποια τρύπα, να ψάξουμε;», για να σπρώξει αμέσως μετά τα δάχτυλά του μέσα της. 

 

Όπως κατέθεσε η ηθοποιός, η βία από την πλευρά του Ντεπ είχε έντονη κλιμάκωση μέσα στη σχέση τους και ήταν συχνά σε συνάφεια με την κατανάλωση αλκοόλ από τον Τζόνι Ντεπ. 

Η Χερντ είπε ακόμα πως η σχέση τους είχε επίσης πολλά σκαμπανεβάσματα, καταλήγοντας ότι: «Ήταν η αγάπη της ζωής μου. Αλλά ήταν κι αυτό το άλλο πράγμα. Κι αυτό ήταν απαίσιο».

Υπενθυμίζουμε πως ο Τζόνι Ντεπ στην κατάθεσή του υποστήριξε πως δεν έχει σηκώσει ποτέ το χέρι του σε γυναίκα. Η δίκη ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων αφορά τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ απέναντι στην Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση στην περίφημη ανοιχτή επιστολή που αυτή έγραψε το 2018 στην Washington Post. 

Όσο για την συνέχεια της ιστορίας, θα την δούμε, θέλοντας και μη, στις οθόνες μας. (Οι ανυπόμονοι, μπορείτε να τη βλέπετε και σε απευθείας μετάδοση στο YouTube κανάλι του Law & Firm). 

Με πληροφορίες από το NPR και το CNN. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή