Κανείς δεν λέει όχι σε αυτήν την παγωμένη μαργαρίτα

Κανείς δεν λέει όχι σε αυτήν την παγωμένη μαργαρίτα

H συνταγή του κλασικού κοκτέιλ που θα δώσει γεύση στο φετινό καλοκαίρι.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαργαρίτα σημαίνει καλοκαίρι. Το κλασικό κοκτέιλ με βάση την τεκίλα αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή τους μήνες που ο υδράργυρος ανεβαίνει.

Οι απόψεις για την καταγωγή του ποτού διίστανται, πάντως, οι πρώτες καταγραφές σχετικών συνταγών χρονολογούνται πέρι το 1937.

Έκτοτε, αμέτρητα σέικερ έχουν χτυπήσει την κλασική μαργαρίτα, το κοκτέιλ έχει γνωρίσει τις πιο ευφάνταστες παραλλαγές, αλλά και τις σπιτικές εκδοχές του.

Για όσους, λοιπόν, θέλουν κι αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουν μια κλασική παγωμένη μαργαρίτα όπως ακριβώς πρέπει και όπου και όποτε αυτοί θέλουν, έχουμε την συνταγή που σίγουρα δεν θα απογοητεύσει κανέναν. 

Κλασική Παγωμένη Μαργαρίτα

Διάρκεια εκτέλεσης: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά (+ η ψύξη)
Μερίδες: 2

Υλικά

Για το σιρόπι:

2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα νερό

Για το ποτό:

300 γραμμάρια πάγο
100 γραμμάρια ασημένια ή λευκή τεκίλα
40 ml triple sec
50 ml χυμό λάιμ
50 ml σιρόπι

Βήμα 1:

Φτιάξτε το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια προς ζεστή φωτιά, ρίξτε την ζάχαρη και το νερό μέχρι να βράσουν και ανακατέψτε έως ότου η ζάχαρη να λιώσει. Απομακρύνετε από το μάτι μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα και αφήστε το μέχρι να κρυώσει πλήρως. Μεταφέρετε το σιρόπι σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. 

Βήμα 2:

Τουλάχιστον μισή ώρα πριν σερβίρετε τα κοκτέιλ παγώστε τα ποτήρια και τα υλικά σας. Βάλτε τα γλυκαντικά και τον χυμό στο ψυγείο και τα ποτήρια και το ποτό στην κατάψυξη. 

Βήμα 3:

Θρυμματίστε από πριν τον πάγο. Προτιμήστε να βάλετε τα μικρότερα κομμάτια του πάγου στο μπλέντερ, προκειμένου το κοκτέιλ να έχει την σωστή πυκνότητα και να μην λιώσει πολύ. 

Βήμα 4:

Σε ένα μπλέντερ ρίξτε πάγο, τεκίλα, triple sec, χυμό λάιμ και το σιρόπι. Χτυπήστε μέχρι το μίγμα να μην ακούγεται «τραγανό» και μέχρι να μην ακούγονται μεγάλα κομμάτια πάγου να χτυπούν στις λεπίδες. Σταματήστε το χτύπημα όταν δείτε πως το μίγμα έχει φτάσει στην σωστή πυκνότητα. 

Βγάλτε τα ποτήρια από την κατάψυξη και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

Με πληροφορίες από την Washington Post. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή