«Εβρεξε» Michelin στη Γαλλία: 52 νέα εστιατόρια απέκτησαν το περίβλεπτο αστέρι

«Εβρεξε» Michelin στη Γαλλία: 52 νέα εστιατόρια απέκτησαν το περίβλεπτο αστέρι

«Η γαλλική γαστρονομία δεν είναι πλέον κολλημένη στο παρελθόν».

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα δύο γαλλικά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων είκοσι τρία «νέα» που άνοιξαν μόλις τον περασμένο χρόνο, βραβεύτηκαν για πρώτη φορά με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin, γεγονός που σύμφωνα με τη γαλλική «βίβλο» των καλοφαγάδων αποτυπώνει τον «πολιτιστικό δυναμισμό» μιας νέας γενιάς καινοτόμων σεφ.

«Η φετινή χρονιά έχει μια πλούσια “σοδειά”, ενώ παράλληλα είναι πιστή στις αξίες μας», δήλωσε ο διευθυντής των Οδηγών MICHELIN Guides, Gwendal Poullennec, κατά την παρουσίαση της 115ης έκδοσής του. Πάνω από τους μισούς νέους βραβευθέντες είναι κάτω των 40 ετών, είπε.

Μεταξύ αυτών ο 35χρονος Fabien Ferré, ο οποίος έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών με την πρώτη του προσπάθεια. Ανέλαβε την κουζίνα του «La Table du Castellet» στο νότιο διαμέρισμα του νομού Var τον περασμένο χρόνο και έγινε ο νεότερος μάγειρας με τρία αστέρια στη Γαλλία.

Περισσότερα από 20 εστιατόρια κέρδισαν φέτος το πρώτο τους αστέρι σε σχέση με πέρυσι, επιβεβαιώνοντας ότι οι βραβευθέντες σεφ του 2024 είναι «μια εξαιρετική ομάδα που μαρτυρά την ποιότητα και την ποσότητα του γαστρονομικού δυναμισμού της Γαλλίας στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Poullennec στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει μεταξύ άλλων «η γαλλική γαστρονομία δεν είναι πλέον κολλημένη στο παρελθόν».

«Η γαστρονομία που υπηρετείτε, το πάθος και το ταλέντο σας φωτίζουν τη ζωή όλων μας», δήλωσε ο François Bonneau, περιφερειακός πρόεδρος, σε ένα ακροατήριο άνω των 500 σεφ που συγκεντρώθηκαν για την τελετή στην πρωτεύουσα της κοιλάδας του Λίγηρα, Tours.

Σαράντα «Οσκαρ» της γαστρονομίας –όπως είναι επίσης γνωστά– απέκτησαν κουζίνες σε χωριά και δήμους για πρώτη φορά, πολλά από τα οποία επικεντρώνονται στην παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Και συγκεκριμένα, στην ανατολική Γαλλία 11 εστιατόρια κέρδισαν το πρώτο τους αστέρι, 15 στη βόρεια, έξι στα δυτικά, 11 στον Νότο και εννέα στα νοτιοανατολικά, αναφέρει ο Guardian.

To Παρίσι απέκτησε 12 ανάμεσα στα οποία το «Nhome», το οποίο διαθέτει μόνο ένα τραπέζι για 20 άτομα, καθώς και το «Espadon» στο Ritz.

Πηγή: ΑΠΕ/Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT