Ζήσαμε το Dune, το Blade Runner 2049 ή το Mad Max;
ζήσαμε-το-dune-το-blade-runner-2049-ή-το-mad-max-562996345

Ζήσαμε το Dune, το Blade Runner 2049 ή το Mad Max;

Πώς το μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό του αττικού ουρανού έβαψε τα social media πορτοκαλί

Φωτ.: Γιώργος Ζάχος/Intime
Ακούστε το άρθρο

Οπως και να το πάρει κανείς, το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα ο Ντενί Βιλνέβ είχε την τιμητική του. Η αφρικανική σκόνη που υπήρχε στον αττικό ουρανό συνάντησε τη δύση του ηλίου και ο ουρανός βάφτηκε πορτοκαλί. Πέρα από τον ουρανό και τα social media πήραν φωτιά: άλλοι, ένιωθαν σαν τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο «Blade Runner 2049» περιμένοντας το λεωφορείο στην Κηφισίας. Οι «Πολ Ατρείδηδες» προετοιμάζονταν για τα γυρίσματα του τρίτου «Dune», και περίμεναν το γιγάντιο σκουλήκι της ερήμου… φωνάζοντας «Lisan Al-Gaib». 

Η μετα-αποκαλυπτική διάθεση είχε και ολίγη από Τζορτζ Μίλερ και «Mad Max»: όσοι δεν βλέπουν την ώρα για το «Furiosa» που έρχεται τον άλλο μήνα, μπορούσαν χθες να αναζητήσουν την Ανια Τέιλορ-Τζόι… στο Παγκράτι. 

Για το πρωτόγνωρο σκηνικό, οι επιστήμονες πάντως υπήρξαν καθησυχαστικοί. Το φαινόμενο της σκέδασης της ηλιακής ακτινοβολίας πάνω στο στρώμα της σκόνης, όπως λέγεται και επίσημα, μπορεί να θύμιζε… το τέλος του κόσμου, πάντως, η σκόνη βρισκόταν ψηλά στην ατμόσφαιρα και η συγκέντρωσή της στην Αττική (41 μικρογραμμάρια) παρέμενε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από περιοχές όπως η Κρήτη (200-800 μικρογραμμάρια). 

Σπάνια βέβαια βρίσκει κανείς μια τέτοια #nofilter ευκαιρία και έτσι για δύο-τρεις ώρες το απόγευμα της Τρίτης οι κάμερες των κινητών επιδόθηκαν σε απανωτά κλικ. Οι Αθηναίοι έβλεπαν «το “Dune”» όχι μόνο έξω από το παράθυρο αλλά, και σε κάθε feed τους –άλλες κάμερες πέτυχαν το θεμιτό αποτέλεσμα και άλλες, θύμιζαν τα memes που κυκλοφορούν σε κάθε πανσέληνο για το πώς φαίνεται το φεγγάρι στον ουρανό και πώς στην οθόνη του κινητού (spoiler: εντελώς αλλιώς). Με αυτά και με εκείνα, πάντως, το hashtag #σκονη βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 1 των τάσεων στο Χ, μετρώντας 4.226 αναρτήσεις (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο).

Πέρα από το άνωθεν κινηματογραφικό τρίπτυχο που έστησε… μίνι φεστιβάλ στα social media, υπήρχαν και οι πιο πρωτότυποι. Από τις Ψύχραιμες Κριτικές που ακόνισαν την πάντα ειρωνική-ελιτίστικη πένα τους και «έπαιξαν» με το γνωστό «κόκκινο meme» από το «Seinfeld» μέχρι τους αιωνίους ταγμένους στους «Απαράδεκτους» που έστειλαν τον Γιάννη όχι στην Αίγυπτο, αλλά στην Καλαμάτα. Αλλωστε, στους δρόμους της χθες το απόγευμα είδαμε και… σεΐχηδες. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nerdcult (@nerdcult.gr)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ψύχραιμες Κριτικές (@psyxraimeskritikes)

Ζήσαμε το Dune, το Blade Runner 2049 ή το Mad Max;-1
Πηγή: Instagram/dito.169

Ζήσαμε το Dune, το Blade Runner 2049 ή το Mad Max;-2
Πηγή: Facebook/Dimitris Tziastoudis/Απαράδεκτοι Official Group

Ζήσαμε το Dune, το Blade Runner 2049 ή το Mad Max;-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή