17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν

Μια επιλογή μοντέλων της δημοφιλούς κατηγορίας SUV και crossover, τα οποία αντιστοιχούν σε κάτι περισσότερο από το 50% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

PORSCHE

Πλήρης η γκάμα των SUV της Porsche, η οποία μόλις πριν από λίγες ημέρες υποδέχτηκε στην Ελλάδα την ανανεωμένη γενιά των μεγάλων Cayenne και Cayenne Coupe. Μαζί τους, η μικρότερη Macan δημιουργεί μια τριάδα δυναμισμού, πολυτέλειας και άνεσης.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-1
BMW X1 

BMW

Πλήρως ανανεωμένη είναι η γκάμα της BMW: πρωταγωνιστεί η νέα X1, που προσφέρεται για πρώτη φορά και ως ηλεκτρική (iX1). Νέα παρουσία αποτελεί αυτή της θηριώδους XM, η οποία πλαισιώνει τις γνωστές X2, X3, X4, X5, X6 και X7, όπως και τις ηλεκτρικές iX3 και iX.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-2
Citroen C3 Aircross 

CITROEN

Σημαντική παρουσία για τη Citroen και με πολύ καλές πωλήσεις είναι αυτή του μικρού SUV C3 Aircross. Ακολουθεί το μικρομεσαίο C4 X και το ανανεωμένο C5 Aircross. Στην κορυφή της γκάμας ξεχωρίζει το μεγάλο crossover C5 X.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-3
Hyundai Bayon 

HYUNDAI

Εν αναμονή του λανσαρίσματος της νέας γενιάς του Kona, η πλήρης γκάμα crossover και SUV μοντέλων της Hyundai έχει ως πιο πρόσφατη προσθήκη αυτή του εντυπωσιακού ηλεκτρικού crossover Ioniq 5. Παράλληλα, συνεχίζουν το μικρό crossover Bayon, αλλά και το νέο Tucson, καθώς και το μεγαλύτερο Hyundai Santa Fe.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-4
Renault Austral 

RENAULT

H γαλλική Renault εντυπωσίασε την αγορά με την άφιξη του νέου Austral, ενός οικογενειακού και άκρως ποιοτικού νέου SUV μοντέλου. Μαζί του, συνεχίζει το στιλάτο και πρακτικό Captur, που διαθέτει επιλογές βενζίνης, υβριδικές, plug-in υβριδικές και LPG, αλλά και το κουπέ-SUV Arkana.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-5
Audi Q8 e-tron 

AUDI

Η Audi προσφέρει 14 διαφορετικά SUV και crossover. Ξεκινά με τα A1 Allroad και Q2, ενώ συνεχίζει με τα Q3 και Q3 Sportback, τα ηλεκτρικά Q4 και Q4 Sportback, αλλά και τα μεσαία Q5 και Q5 Sportback. Μεγαλύτερα είναι τα Audi Q7, Q8 και τα Q8 e-tron και Q8 e-tron Sportback. Ξεχωριστές επιλογές είναι αυτές των A4 Allroad και A6 Allroad.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-6
Toyota Corolla Cross 

TOYOTA

Για την Toyota, η νεότερη SUV άφιξη αφορά στη νέα Corolla Cross, ενώ με crossover χαρακτηριστικά προσφέρεται και το μίνι Aygo X. Μαζί τους βρίσκονται στην γκάμα το μικρό SUV Yaris Cross, το compact C-HR, το μεσαίο RAV4, αλλά και το μεγάλο, Toyota Land Cruiser. Σύντομα θα έρθει και το ηλεκτρικό SUV Toyota bZ4X.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-7
Volkswagen Taigo 

VOLKSWAGEN

Πολλές επιλογές SUV και Crossover προσφέρει η Volkswagen, ξεκινώντας από το μικρό SUV T-Cross, συνεχίζοντας στο μικρό crossover-coupe Taigo και καταλήγοντας –σε ό,τι αφορά το compact κομμάτι– στο T-Roc (και σε κάμπριο). Υπάρχουν επιπλέον τα μεγαλύτερα Tiguan και Tiguan Allspace, το κορυφαίο Touareg, αλλά και τα ηλεκτρικά ID.4 και ID.5.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-8
MINI Countryman 

MINI

H εκπροσώπηση της MINI στην κατηγορία των crossover και SUV αφορά φυσικά στο επιτυχημένο Countryman, το οποίο διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, diesel καθώς και plug-in υβριδικό με ηλεκτρική αυτονομία έως 51 χλμ.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-9
Mercedes GLC

MERCEDES

Υπερπλήρης η γκάμα των SUV της Mercedes, που περιλαμβάνει αρχικά τις ηλεκτρικές EQA, EQB, EQC και EQS SUV. Αναμένουμε την ανανεωμένη γενιά της GLA, ήρθε η νέα GLC και περιμένουμε και τη νέα GLC Coupe, ενώ έρχονται οι ανανεωμένες GLE, GLE Coupe και GLS. Συνεχίζουν οι GLB, G-Class και E-Class All Terrain.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-10
Nissan Qashqai 

NISSAN

Στην γκάμα της Nissan το νέας γενιάς Qashqai είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενώ το μικρό SUV Juke προσφέρεται για πρώτη φορά και ως αμιγώς υβριδικό. Νεότερη άφιξη είναι αυτή του νέου X-Trail, ενώ αναμένουμε το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-11
Jaguar E-Pace 

JAGUAR

Δεν θα μπορούσε να λείπει η Jaguar από την κατηγορία των SUV, με την αμιγώς ηλεκτρική I-Pace να ξεχωρίζει. Από εκεί και πέρα, η γκάμα αποτελείται από την compact E-Pace και τη μεγάλη F-Pace.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-12
Skoda Karoq 

SKODA

H Skoda συνεχίζει στη χώρα μας με μια πλήρη γκάμα SUV, στην οποία ξεχωρίζουν οι ηλεκτρικές επιλογές των Enyaq και Enyaq Coupe. Στις πιο συμβατικές επιλογές, συναντούμε το μικρό SUV Kamiq, το μικρομεσαίο Karoq και το μεσαίο Kodiaq. Διαθέσιμη είναι επίσης η crossover έκδοση Scout της Octavia Sports Wagon.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-13
Kia Sportage 

KIA

Πλήρης ανανέωση για την γκάμα των SUV της Kia, με πιο νέες αφίξεις αυτές των καινούργιων γενιών του Niro, του Sportage, αλλά και του ηλεκτρικού EV6. Εκτός αυτών, η εταιρεία διαθέτει το μίνι Picanto X-Line, το μικρό Stonic και το μικρομεσαίο XCeed.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-14
Land Rover Defender

LAND ROVER

Μία ακόμη εταιρεία που ειδικεύεται στην τετρακίνηση, η Land Rover, λάνσαρε πρόσφατα τα νέα Range Rover και Range Rover Sport. Επίσης, διαθέτει τα compact Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, αλλά και τα μεγαλύτερα Range Rover Velar, Land Rover Discovery και Defender.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-15
 Peugeot 3008 

PEUGEOT

Στην Peugeot τα SUV μοντέλα είναι από τα πιο καλοπουλημένα της αγοράς. Ξεχωρίζουν στην γκάμα το μικρό SUV Peugeot 2008, που είναι και αμιγώς ηλεκτρικό, το ανανεωμένο μικρομεσαίο SUV 3008, το 7θέσιο Peugeot 5008, αλλά και το νεότερο, εντυπωσιακό 408.

17 SUV και crossover που ξεχωρίζουν-16
Suzuki S-Cross 

SUZUKI

H Suzuki ανανέωσε το S-Cross, που διαθέτει πλέον και υβριδική επιλογή, όπως και το εμπορικά επιτυχημένο Vitara. Τα δύο μοντέλα πλαισιώνονται από το μίνι crossover Ignis, το μεσαίο Across, ενώ το περίφημο Jimny συνεχίζει την πορεία του ως επαγγελματικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή