Τα νεότερα στοιχεία για το leasing στην ελληνική αγορά

Τα νεότερα στοιχεία για το leasing στην ελληνική αγορά

Τα νεότερα στοιχεία από την ελληνική αγορά επιβεβαιώνουν ότι το leasing αποτελεί πλέον τον δημοφιλέστερο τρόπο χρήσης ενός καινούργιου αυτοκινήτου, μια πρωτοφανής συγκυρία για τη χώρα μας.

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας κατά πόδας αυτό που συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, το 2023 η ελληνική αγορά αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία των πωλήσεων των αυτοκινήτων που έχουν αποκτηθεί ως εταιρικά, δείχνοντας έτσι ότι το leasing αποτελεί βασική επιλογή όσων θέλουν να κάνουν σήμερα χρήση ενός καινούργιου και ασφαλούς αυτοκινήτου. Το αποδεικνύουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία των ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα οποία τον Αύγουστο το 54% των νέων αυτοκινήτων που πήραν για πρώτη φορά πινακίδες στη χώρα μας αφορούσε σε μοντέλα εταιρικών ταξινομήσεων έναντι των πωλήσεων λιανικής. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη τάση της φετινής χρονιάς, που χαρακτηρίζει όλους ανεξαιρέτως τους μήνες των ταξινομήσεων και συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων της Ελλάδας. Μάλιστα, σε πολλούς προηγούμενους μήνες του 2023, οι ταξινομήσεις των εταιρικών οχημάτων έχουν ξεπεράσει ακόμα και το 60% των συνολικών ταξινομήσεων, δείχνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική της επιλογής του αυτοκινήτου μέσω leasing.

Γιατί όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει από την εγχώρια αγορά αυτή η πρωτοφανής αποδοχή προς τις υπηρεσίες μίσθωσης και leasing; Το πρώτο στοιχείο αφορά φυσικά στα πλεονεκτήματα της επιλογής ενός νέου αυτοκινήτου με χρονομίσθωση, όπως είναι ότι το προκαθορισμένο μηνιαίο μίσθωμα περιλαμβάνει όλα τα πάγια έξοδα του αυτοκινήτου, το γεγονός ότι δεν πρέπει να εκταμιευθεί ένα υψηλό κεφάλαιο για την απόκτηση του οχήματος, ενώ σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί και η ευελιξία στη χρήση ενός διαφορετικού και κυρίως σύγχρονου αυτοκινήτου τη στιγμή που το θελήσει και το έχει ανάγκη ο οδηγός. Το leasing αποτελεί την καλύτερη λύση για όποιον δεν θέλει να περιμένει πολλούς μήνες για την παραλαβή του νέου του αυτοκινήτου, μιας και οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν αυτή τη στιγμή μια μεγάλη γκάμα επιλογών μοντέλων με άμεση παράδοση και χωρίς καμία αναμονή.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, παρατηρείται στην αγορά και μια πτώση στην τιμή των μηνιαίων μισθωμάτων στην επιλογή των leasing αυτοκινήτων, αφού για παράδειγμα με ένα πλήρες μίσθωμα κάτω από 200 ευρώ/μήνα μπορεί κανείς να κάνει χρήση σήμερα ενός αυτοκινήτου πόλης, ενώ ένα οικογενειακό αυτοκίνητο έχει μίσθωμα που ξεκινά κάτω από τα 350 ευρώ/μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την τιμή μπορεί κανείς να επιλέξει ακόμα και ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, απολαμβάνοντας έτσι όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να του προσφέρει σήμερα η ηλεκτροκίνηση.

Σημαντική ευκολία στην επιλογή ενός αυτοκινήτου leasing προσφέρει και η δυνατότητα πλήρους online επιλογής και παραγγελίας του οχήματος, που δίνουν όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Έτσι, λοιπόν, μπαίνοντας στη σελίδα οποιασδήποτε εταιρείας leasing, μπορεί κανείς να δει άμεσα όλες τις διαθέσιμες επιλογές, την τιμή του μηνιαίου μισθώματος, τι περιλαμβάνεται στο μίσθωμα και να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει. Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί του για να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα ολοκληρώσουν την επιλογή. Το αυτοκίνητο φτάνει έπειτα από λίγες μόνο ημέρες στα χέρια του πελάτη, ο οποίος κάνει άμεσα χρήση του και χωρίς καμία χρονοτριβή.

To leasing έχει επίσης πολλά πλεονεκτήματα και γι’ αυτόν που θέλει να αποκτήσει ένα επαγγελματικό όχημα. Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, οι επιλογές στην αγορά είναι πιο ολοκληρωμένες από ποτέ, αφού κάθε αυτοκίνητο ή στόλος οχημάτων συνοδεύεται από ένα πλήρες πακέτο υποστήριξης, που φροντίζει ώστε τα αυτοκίνητα να βρίσκονται πάντοτε στον δρόμο, επιτελώντας όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται το έργο τους. Επιπλέον αυτού και όπως συμβαίνει και στην περίπτωση οποιουδήποτε επιβατικού αυτοκινήτου, η επιλογή ενός «πράσινου» και οικολογικού οχήματος εξασφαλίζει περαιτέρω φορολογικά οφέλη στον χρήστη και στην επιχείρηση, αποτελώντας έναν ακόμα παράγοντα επιλογής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή