Εξερευνώντας την πόλη σου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Εχετε μείνει στην Αθήνα και τον λόγο τον ξέρετε μόνο εσείς. Αν βρίσκεστε στην πόλη από επιλογή, θα συμφωνήσετε μαζί σας: αυτές οι μέρες προσφέρονται για ατελείωτη εξερεύνηση. Ο χρόνος περισσότερος, οι δρόμοι άδειοι, οι παραλίες δικές σας.

Για όλους εμάς, λοιπόν, που θα είμαστε εδώ την πιο «άδεια» εβδομάδα της Αθήνας ακολουθούν μια σειρά από «ιδέες» για εξερεύνηση λιγότερο γνωστών προορισμών.

Το Λύκειο του Αριστοτέλη είναι ο νέος αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας. Ανοιξε τον Ιούνιο και έχει διευρυμένο ωράριο: 8 το πρωί με 8 το βράδυ.

Τα ευρήματα δεν είναι πολλά (κυριαρχούν τα κατάλοιπα της Παλαίστρας του Γυμνασίου που αποκαλύφθηκαν από την Εφη Λυγκούρη το 1996), αλλά σε παρασύρει η πνευματικότητα του χώρου: ο συνδυασμός της ταιριαστής, περιποιημένης φύτευσης με τα αρχαία ίχνη καθιστούν το Λύκειο έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς προορισμούς της Αθήνας.

Αν οι… «κανονικές» παραλίες σας έχουν κουράσει, γιατί δεν δοκιμάζετε μια διαφορετική εμπειρία στη λίμνη της Βουλιαγμένης; Φυσικό διατηρητέο μνημείο, με ιαματικά νερά από πηγές βάθους έως και 100 μέτρων, περιτριγυρισμένη από βράχους και πεύκα, η λίμνη της Βουλιαγμένης βρίσκεται στην είσοδο ενός υποβρύχιου σπηλαίου μήκους 3.125 μέτρων. Τα νέρα έχουν σταθερή θερμοκρασία μεταξύ 22 και 29° C χειμώνα – καλακαίρι, ενώ ο περιβάλλων χώρος προσφέρεται για πεζοπορία, ποδήλατο, μαθήματα γιόγκα και πιλάτες ή για βόλτες στο πευκοδάσος. Ανοικτή από το πρωί μέχρι το βράδυ, με γενική είσοδο 9 ευρώ τις καθημερινές και 10 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Αν μένετε στον Πειραιά ή ψάχνετε δικαιολογία για μια βόλτα στο «μεγάλο λιμάνι», σας ενημερώνουμε ότι εδώ και λίγες εβδομάδες λειτουργεί ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος της περιοχής, το «Σινέ Βοτσαλάκια», ανάμεσα σε Καστέλλα και πλατεία Αλεξάνδρας. Αυτήν την εβδομάδα προβάλλει τον «Ηρακλή».

Στο κέντρο της Αθήνας η ζωή δεν σταματάει ούτε τον Δεκαπενταύγουστο. Πλήθη στην πιο τουριστική ζώνη, από Ακρόπολη μέχρι Μοναστηράκι και πλατεία Αγίας Ειρήνης. Μια ιδέα είναι να ανακαλύψετε τις νέες, δημοφιλείς «ταράτσες» της Αθήνας (στα ελληνικά «roof garden»), πολλές από τις οποίες «κρύβονται» στις κορυφές αθηναϊκών ξενοδοχείων όπως το Central Hotel στην οδό Απόλλωνος ή το Herodion στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή