Αλλαγή φρουράς στην «KALAMATA: 21»

Αλλαγή φρουράς στην «KALAMATA: 21»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι υποχρέωση μου απέναντι στην προκάτοχο μου να μελετήσω τι έχει κάνει, τι μπορώ να χρησιμοποιήσω, ενδεχομένως να δουλέψουμε μαζί και να δούμε τι μπορεί να τροποποιηθεί και τι να προστεθεί», λέει στην «Κ» ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του «KALAMATA: 21» Πολύδωρος Καρυοφύλλης. Ο γνωστός εικαστικός και συνιδρυτής της Μπιενάλε Αθήνας θα μεταβεί στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετά τις γιορτές του Πάσχα για μια πρώτη συζήτηση με τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας και τις τοπικές αρχές προτού ξεκινήσει την επεξεργασία του καλλιτεχνικού προγράμματος με το οποίο θα ολοκληρωθεί η β’ φάση των υποψήφιων πόλεων τον ερχόμενο Νοέμβριο. «Μου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον η συμμετοχική διαδικασία που έχει εισάγει η Καλαμάτα για το θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Θα δουλέψω πολύ πάνω σε αυτό και θέλω φυσικά να γνωρίσω και την τοπική καλλιτεχνική σκηνή», σημείωσε.

Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή προκηρύχθηκε εκ νέου από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και ανάμεσα στις τέσσερις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν για την ανάληψη του έργου ήταν και η μέχρι πρότινος διευθύντρια Ελενα Πέγκα. Η επαναπροκήρυξη ήταν αναμενόμενη, όπως μας λένε από το Γραφείο Υποψηφιότητας, καθώς οι σχετικές συμβάσεις έληγαν με την ολοκλήρωση της α’ φάσης της υποψηφιότητας. Ωστόσο, σε επιστολή της η κ. Πέγκα αφήνει αιχμές για απόκρυψη προθέσεων και κάνει λόγο για υπόνοιες απαξίας προς το πρόσωπο της, διερωτώμενη για τους λόγους που οδήγησαν στην αλλαγή της ενώ, όπως επισημαίνει, την ίδια στιγμή διατηρούνται οι προτάσεις της για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας σύμφωνα με τους κανονισμούς. «Ζητώ να ανοιχτούν έστω τα τρία κεφάλαια του φακέλου υποψηφιότητας της Καλαμάτας για τα οποία είχα την ευθύνη ως καλλιτεχνική διευθύντρια. Αφορούν στην κεντρική ιδέα της υποψηφιότητας, στην ευρωπαϊκή της διάσταση και δίνουν δείγμα του καλλιτεχνικού προγράμματος. Εύχομαι η χρήση της πρότασης αυτής που φτιάξαμε με την ομάδα μου και που έκανε την πόλη να προκριθεί να φέρει τον τίτλο στην Καλαμάτα», τονίζει στην επιστολή της.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Υποψηφιότητας του «KALAMATA: 21» επισημαίνει ότι η επιλογή του κ. Καρυοφύλλη ήταν ομόφωνη και ευχαρίστησε την κ. Πέγκα «για το μέχρι τώρα έργο της και τον ρόλο που έπαιξε στην πρόκριση της Καλαμάτας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή