Ιταλός ψαράς έπιασε στον Πάδο το μεγαλύτερο γατόψαρο που έχει αλιευθεί ποτέ

Ιταλός ψαράς έπιασε στον Πάδο το μεγαλύτερο γατόψαρο που έχει αλιευθεί ποτέ

Η ψαριά ξεπερνά κατά τέσσερα εκατοστά το αμέσως προηγουμένως μεγαλύτερο γατόψαρο (Silurus glanis) που διατηρούσε έως χθες το παγκόσμιο ρεκόρ. 

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Ιταλός ψαράς κατάφερε την ψαριά της ζωής του, πιάνοντας ένα γιγάντιο γατόψαρο που πιστεύεται πως είναι και το μεγαλύτερο που έχει αλιευθεί ποτέ.

Ο Αλεσάντρο Μπιακάρντι ψάρεψε ένα γατόψαρο σχεδόν τριών μέτρων (2,85 μ.) στα ρηχά νερά του Πάδου, στη Λομβαρδία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandro Biancardi madcat (@alebiancardi_catfishing_madcat)

Η ψαριά του ξεπερνά κατά τέσσερα εκατοστά το αμέσως προηγουμένως μεγαλύτερο γατόψαρο (Silurus glanis) που διατηρούσε έως χθες το παγκόσμιο ρεκόρ. 

«Όταν το έβγαλα στην επιφάνεια, συνειδητοποίησα πραγματικά πως είχα ψαρέψει ένα τέρας. Ήμουν μόνος μπροστά στο μεγαλύτερο γατόψαρο που έχω δει στα 23 τελευταία χρόνια», ανέφερε ο Μπιανγκάρντι σε δηλώσεις του. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandro Biancardi madcat (@alebiancardi_catfishing_madcat)

Ο Μπιανκάρντι έβγαλε το θηριώδες ψάρι για λίγο στη στεριά ώστε εκείνος και οι συνάδελφοί του να το μετρήσουν, προτού το απελευθώσουν ξανά στα θολά νερά του Πάδου. 

Η τελευταία ψαριά – ρεκόρ ήταν τον Απρίλιο, οπότε και αλιεύθηκε γουλιανός 2,81 μέτρων.

O Πάδος, ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ιταλίας που διατρέχει πόλεις όπως το Τορίνο, η Πιατσέντσα, η Κρεμόνα, η Φερράρα, θεωρείται «hotspot» γιγάντιων γατόψαρων. 

«Οι γουλιανοί (μεγάλο είδος γατόψαρου) εισήχθησαν στον Πάδο γύρω στο 2000. Όταν ένα είδος ψαριού όπως αυτό εισάγεται σε νέο, κατάλληλο περιβάλλον, η ανάπτυξή του είναι ραγδαία» σημειώνει ο Περ Λάρσον, καθηγητής το πανεπιστήμιο Linnaeus της Σουηδίας που μελετά τα αρπακτικά ψάρια και επίσης τους πληθυσμούς γουλιανών στα πιο βόρεια οικοσυστήματά τους στη Σουηδία, όπου η ανάπτυξή τους είναι πιο αργή λόγω του ψυχρού κλίματος. 

Παρόλα αυτά, ο Πάδος για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι αντιμέτωπος με την έντονη ξηρασία λόγω της μειωμένης χιονόπτωσης που συνήθως γεμίζει με νερό την κοίτη του τους καλοκαιρινούς μήνες, φαινόμενο που δεν αποκλείεται να βάλει σε περιπέτειες τα πελώρια ψάρια. 

Στις αρχές Απριλίου, η στάθμη του Πάδου ήταν σε επίπεδα εξαιρετικά χαμηλά, ανάλογα με εκείνα του περασμένου καλοκαιριού όταν η ακραία ξηρασία έγινε η αιτία να αποκαλυφθεί μια βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν είχε εκραγεί

Πηγή: LiveScience 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή