Αφησαν τροφή για τα ελάφια σε Πάρνηθα και Δαδιά

Αφησαν τροφή για τα ελάφια σε Πάρνηθα και Δαδιά

Σε δράσεις για την υποστήριξη της άγριας ζωής σε Πάρνηθα και Εβρο προχώρησε ο ΟΦΥΠΕΚΑ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δράσεις για την υποστήριξη της άγριας ζωής σε Πάρνηθα και Εβρο, που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, προχώρησε ο ΟΦΥΠΕΚΑ, τοποθετώντας τροφή σε διάφορα σημεία, για την υποστήριξη των ζώων που επιβίωσαν.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Πάρνηθα έγινε τοποθέτηση τροφής (μπάλες τριφυλλιού) στη θέση Ντράσιζα προκειμένου να στηριχθεί ο πληθυσμός των ελαφιών.

Παρόμοια δράση πραγματοποιήθηκε και στη Δαδιά όπου τοποθετήθηκε τροφή στη θέση Τσουρνάρα (εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου) καθώς και στη θέση Κατρατζήδες, κοντά σε φυσικό λίμνιο.

Μάλιστα, η τοποθέτηση τροφής στη θέση Τσουρνάρα είχε ως αποτέλεσμα, μετά από λίγη ώρα να εμφανιστούν τρία ζαρκάδια για να τραφούν.

Παράλληλα, ο ΟΦΥΠΕΚΑ έχει ξεκινήσει από τις 29 Αυγούστου παρόμοια δράση, με τοποθέτηση δημητριακών στη περιοχή Natura «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Εβρου», που επίσης επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

«Οι δράσεις θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί από το προσωπικό του ΟΦΥΠΕΚΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή