8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου

5' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα σκεφτόσασταν να φορέσετε ποτέ ρολόι με ένα γουρούνι επάνω του; Μάλλον όχι. Τα μοντέλα που σας παρουσιάζουμε θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε. Κι αυτό γιατί πρόκειται για αυθεντικά δείγματα υψηλής ωρολογοποιίας με υψηλή καλλιτεχνική αξία. Και ναι, τα γουρουνάκια που απεικονίζουν είναι όλα το ένα γλυκύτερο από το άλλο. Αναφερόμαστε βεβαίως στις προτάσεις επτά μεγάλων οίκων, οι οποίες είναι αφιερωμένες στο Έτος του Χοίρου, το οποίο ξεκινά επισήμως στις 5 Φεβρουαρίου. Αυτή την ημέρα οι Κινέζοι γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά τους και ο χοίρος είναι το τελευταίο ζώδιο του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Εμβληματικό ζώο της κινεζικής κουλτούρας, ο χοίρος –και όποιος είναι γεννημένος την χρονιά αυτή– είναι συμπαθής, ανιδιοτελής, αφοσιώνεται και συμπάσχει με τους άλλους, δείχνει απεριόριστη εμπιστοσύνη και είναι εξαιρετικά ειλικρινής. Διακρίνεται από εντιμότητα, ηρεμία, αίσθημα ευθύνης και επιχειρηματικό πνεύμα. Προς τιμήν της κινεζικής πρωτοχρονιάς οι Blancpain, Chopard, Harry Winston, Jaquet Droz, Panerai, Piaget και Vacheron Constantin φιλοτέχνησαν με ιδιαίτερη λεπτομέρεια και τρυφερότητα εικόνες χαριτωμένων γουρουνιών, επιστρατεύοντας παραδοσιακές χειροποίητες τεχνικές, όπως η χαρακτική, η ζωγραφική επάνω σε σμάλτο, η ιαπωνική τέχνη Urushi, η ιταλική τεχνική του sparcello κ.ά. Σας παρουσιάζουμε τις δημιουργίες τους, όπως πάντα με αλφαβητική σειρά…

 

1. BLANCPAIN – Traditional Chinese Calendar

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-1

Συλλεκτική έκδοση 50 κομματιών με κάσα 45 mm από πλατίνα, καντράν από λευκό σμάλτο τεχνικής Grand Feu, αυτόματο πολύπλοκο μηχανισμό με 464 εξαρτήματα, 7 ημέρες power reserve και ενδείξεις παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου με διπλή ένδειξη ώρας, σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, ημέρα, μήνα του κινεζικού ημερολογίου, ένδειξη των πέντε στοιχείων, καθώς και Γρηγοριανό ημερολόγιο με ημερομηνία και φάσεις Σελήνης.

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-2
8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-3

Ο χοίρος εμφανίζεται διακριτικά στο ανώτερο τμήμα του καντράν καθώς και ανάγλυφος επάνω στον λευκόχρυσο ρότορα, τον οποίο μπορεί να θαυμάσει κανείς από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας. Το Traditional Chinese Calendar της Blancpain διατίθεται και σε απεριόριστη έκδοση από κόκκινο χρυσό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση:  Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

2. CHOPARD – L.U.C XP Urushi “Year of the Pig”

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-4

Υπέρλεπτο συλλεκτικό μοντέλο σε limited edition 88 κομματιών με κάσα 39,5 mm από ροζ χρυσό 18Κ, υπέροχο καντράν διακοσμημένο με την σπάνια παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική επεξεργασίας της λάκας Urushi, αυτόματο manufacture μηχανισμό L.U.C με μικρορότορα και δύο βαρέλια που εγγυώνται 65 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Καθένα από τα εκπληκτικά καντράν φιλοτέχνησε ο κορυφαίος στο είδος του καλλιτέχνης Kiichiro Masamura, ο οποίος θεωρείται ζωντανός εθνικός θησαυρός της Ιαπωνίας. Το συγκεκριμένο ρολόι σας το είχαμε παρουσιάσει λεπτομερώς πριν από λίγο καιρό εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

3. HARRY WINSTON – Premier Chinese New Year Automatic 36mm

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-5

Αυτό το κομψό μοντέλο αφιερωμένο στο Έτος του Χοίρου, έχει κάσα διαμέτρου 36 mm από ροζ χρυσό 18Κ και φιλοξενεί ένα υπέροχο καντράν σε έντονο κόκκινο χρώμα, εμπνευσμένο από τις σημαντικότερες κινέζικες παραδοσιακές τεχνικές. Το γουρουνάκι, στολισμένο με άνθη μανόλιας, είναι φιλοτεχνημένο με μαρκετερί από φίνο φίλντισι σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ και του κόκκινου. 84 διαμάντια κοσμούν τόσο το καντράν όσο και την κάσα του ρολογιού, ενώ στο εσωτερικό χτυπά ένας αυτόματος μηχανισμός με ελατήριο από πυρίτιο και εντυπωσιακή ενεργειακή αυτονομία 72 ωρών. Πρόκειται για limited edition 8 μόλις κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

4. JAQUET DROZ – Petite Heure Minute Pig

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-6

Όχι ένα, αλλά τέσσερα μοντέλα αφιερωμένα στο Κινέζικο Έτος του Χοίρου δημιούργησε η Jaquet Droz. Το Petite Heure Minute Pig κυκλοφορεί σε δύο συλλεκτικές εκδοχές 28 κομματιών εκάστη, με κάσες από κόκκινο χρυσό. Μία αμιγώς γυναικεία με διάμετρο 35 mm στολισμένη με διαμάντια και μία unisex στα 39 mm χωρίς διαμάντια.

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-7

Στα καντράν απεικονίζεται ζωγραφισμένη η μινιατούρα ενός γουρουνιού σε ένα χωράφι με σιτάρι, σύμβολα αφθονίας και ηρεμίας. Παρόμοια σκηνή είναι χαραγμένη στον ρότορα του μηχανισμού, που είναι ορατός από τη διάφανη πλάτη της κάσας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση:  Kassis (τηλ.: 210-3641000)

5. JAQUET DROZ – Petite Heure Minute Relief Pig

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-8

Οι άλλες δύο εκδόσεις είναι κι αυτές συλλεκτικές και έχουν ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους την ανάγλυφη παράσταση ενός αγριόχοιρου τόσο στην μπροστινή όσο και στην πίσω όψη του ρολογιού. Ο αγριόχοιρος απεικονίζεται μπροστά από 8 βελανιδιές. Ως γνωστόν ο αριθμός 8 έχει ιδιαίτερη σημασία για την κινεζική κουλτούρα, θεωρείται τυχερός, ενώ είναι και ο αγαπημένος αριθμός της Jaquet Droz. Η βελανιδιά είναι σύμβολο ισχύος, μακροζωίας καθώς και ηθικής και σωματικής δύναμης.

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-9

Και στα δύο μοντέλα το καντράν είναι από όνυχα και έχουν διάμετρο 43 mm. Η έκδοση από κόκκινο χρυσό κυκλοφορεί σε 28 συλλεκτικά αντίτυπα ενώ η έκδοση από λευκό χρυσό με διαμάντια είναι limited edition μόλις 8 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

6. PANERAI – Year of the Pig WIHT Luminor Sealand

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-10

Αυτή είναι η ενδέκατη δημιουργία που αφιερώνει η Officine Panerai στο Κινέζικο Ημερολόγιο από το 2009, μετά τις αντίστοιχες εκδόσεις με το βόδι, τον τίγρη, τον λαγό, τον δράκο, το φίδι, το άλογο, την κατσίκα, τον πίθηκο, τον πετεινό και τον σκύλο των προηγουμένων ετών. έχει ως θέμα της τον Χοίρο και κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση 88 κομματιών. Είναι ένα ρολόι με ανοιγόμενο καπάκι, το οποίο είναι φιλοτεχνημένο στο χέρι από ειδικούς τεχνίτες με την αρχαία ιταλική τεχνική του sparsello, η οποία ονομάζεται έτσι από το ειδικό εργαλείο χάραξης που χρησιμοποιούν. Η ατσάλινη κάσα του έχει διάμετρο 44 mm και φιλοξενεί στο εσωτερικό της τον αυτόματο μηχανισμό Panerai P.9010 με αυτονομία 3 ημερών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα-Μύκονος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas Jewelry (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 6945970093)

 

7. PIAGET – Altiplano “Year of the Pig”

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-11

Η Piaget γιορτάζει τη χρονιά του χοίρου με μία limited edition 38 κομματιών του περίφημου υπέρλεπτου μοντέλου της Altiplano. Η διαμέτρου 38mm κάσα του είναι από λευκό χρυσό 18Κ, η ντελικάτη στεφάνη είναι στολισμένη με 78 διαμάντια και το φίνο καντράν από σμάλτο απεικονίζει ένα χαριτωμένο γουρουνάκι με την τεχνική cloisonné. Στο εσωτερικό χτυπά ένας κουρδιστός μηχανικός μηχανισμός, ο Piaget 430P ultra-thin.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

8. VACHERON CONSTANTIN – Metiers d’ Art-The Legend of the Chinese Zodiac Pig

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-12

H υψηλή καλλιτεχνία συναντά την υψηλή μηχανική στη συλλογή Legend of the Chinese Zodiac Year που κάθε χρόνο παρουσιάζει η Vacheron Constantin με το αντίστοιχο ζώδιου του Κινέζικου ωροσκοπίου. Στο κέντρο του περίτεχνου καντράν δεσπόζει ανάγλυφη η μορφή ενός χοίρου επάνω σε ένα φόντο με ανθισμένα μοτίβα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή κινεζική εικονογραφία. Το καντράν καλύπτεται με στρώσεις σμάλτου και ψήνεται πολλές φορές σε ειδικό κλίβανο.

8 ρολόγια αφιερωμένα στο κινέζικο Έτος του Χοίρου-13

Το ρολόι δεν διαθέτει συμβατικούς δείκτες αλλά τέσσερα παράθυρα που δείχνουν αντίστοιχα την ώρα, τα λεπτά, την ημέρα και την ημερομηνία. Υπάρχουν δύο συλλεκτικές εκδόσεις 12 κομματιών έκαστη: από ροζ χρυσό 18Κ ή από πλατίνα. Η κάσα έχει διάμετρο 40 mm και εσωκλείει έναν αυτόματο manufacture μηχανισμό με Σφραγίδα της Γενεύης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Σ. Παλατζιάν & Σία (τηλ.: 210-3613525)

 

Δείτε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες προηγούμενων ετών που ήταν αφιερωμένες στο Κινεζικό ωροσκόπιο εδώ, εδώ και  εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή