H πρέσβειρα της IWC Cate Blanchett στην απονομή του 5ου Filmmaker Award

H πρέσβειρα της IWC Cate Blanchett στην απονομή του 5ου Filmmaker Award

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες στην κινηματογραφική βιομηχανία που να διαθέτουν την γοητεία της Cate Blanchett: Από την δεκαετία του 1990, η Αυστραλή ηθοποιός και πρέσβειρα της IWC έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το 2014, κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία «Blue Jasmine», ενώ είχε ήδη κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου υποδυόμενη την Katharine Hepburn στην ταινία «The Aviator», το 2004. Η Cate Blanchett δεν είναι μόνο πανταχού παρούσα στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά κάνει επίσης συχνές εμφανίσεις στο θέατρο και συμμετέχει σε διάφορα projects ως παραγωγός και καλλιτεχνική διευθύντρια. Επίσης, εργάζεται με φιλανθρωπικούς οργανισμούς με στόχο τη διάσωση του περιβάλλοντος και την βελτίωση της κοινωνίας. Ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εστιάζει στα θέματα του αναγκαστικού εκτοπισμού και της ανιθαγένειας, συναντά εκπατρισμένες οικογένειες προσφύγων και έρχεται σε επαφή με κράτη και ηγέτες του Συμβούλιου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι σημαντικές επιτυχίες της Cate Blanchett αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες που θέλουν να κατακτήσουν την κινηματογραφική βιομηχανία.

H πρέσβειρα της IWC Cate Blanchett στην απονομή του 5ου Filmmaker Award-1

Η διακεκριμένη ηθοποιός και παραγωγός Cate Blanchett απένειμε το 5ο Filmmaker Award κατά τη διάρκεια του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζυρίχης σε ένα αποκλειστικό δείπνο που παρέθεσε η IWC στην ταράτσα του εστιατορίου Haute. Το βραβείο των 100.000 Ελβετικών φράγκων, προσφέρεται για τη χρηματοδότηση Ελβετικών ταινιών που βρίσκονται στις φάσεις production ή post-production.

H πρέσβειρα της IWC Cate Blanchett στην απονομή του 5ου Filmmaker Award-2

H διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης Nadja Schildknecht, η Cate Blanchett, ο διευθύνων σύμβουλος της IWC Christoph Grainger-Herr, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης Karl Spoerri και η διευθύντρια μάρκετινγκ της IWC Franziska Gsell στο πράσινο χαλί του Φεστιβάλ (Photo: Harold Cunningham/Getty Images for IWC)

Για το 5ο Filmmaker Award διαγωνίστηκαν συνολικά 38 ταινίες και η κριτική επιτροπή επέλεξε το «Wanda, My Miracle» σε σκηνοθεσία της Bettina Oberli και παραγωγούς τους Lukas Hobi και Reto Schaerli. Πραγματεύεται την ιστορία της Wanda, μιας γυναίκας από την Πολωνία, η οποία φροντίζει ένα ζευγάρι Ελβετών στη βίλα τους, συνάπτει δεσμό με τον μικρότερο γιο τους, τον Gregor, και μένει έγκυος. Οι νικητές, εκτός από το 5ο Filmmaker Award, κέρδισαν και από ένα Portugieser Automatic (IW500703) από την IWC Schaffhausen.

H πρέσβειρα της IWC Cate Blanchett στην απονομή του 5ου Filmmaker Award-3

Η Cate Blanchett απένειμε το 5ο Filmmaker Award κατά τη διάρκεια ενός αποκλειστικού δείπνου που παρέθεσε η IWC στο εστιατόριο Haute, το οποίο διοργανώθηκε στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζυρίχης. Στην τελετή απονομής η Cate Blanchett έφερε στον καρπό της το ολοκαίνουριο Portofino Automatic 34, το νεότερο γυναικείο ρολόι της συλλογής Portofino και το μικρότερο σε μέγεθος από όλα τα μοντέλα που έχει στο portfolio της η φημισμένη ελβετική ωρολογοποιία IWC (δείτε όλα τα νέα Portofino εδώ).

H πρέσβειρα της IWC Cate Blanchett στην απονομή του 5ου Filmmaker Award-4

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή