Πλατινένιο OMEGA James Bond Seamaster Diver 300M

Πλατινένιο OMEGA James Bond Seamaster Diver 300M

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές της άνοιξης ο κόσμος όλος ανέμενε την πρεμιέρα της νέας περιπέτειας του πράκτορα 007 No Time To Die, της 25ης ταινίας James Bond. Εκείνη τη χρονική στιγμή η Omega είχε λανσάρει το επίσημο ρολόι της ταινίας (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Η έκρηξη της πανδημίας Covid-19 όμως ανέτρεψε όλα τα σχέδια και η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα πήρε αναβολή απ’ ό,τι φαίνεται για τα τέλη του χρόνου. Το 2020 όμως παραμένει έτος James Bond, γι’ αυτό και η Omega επανέρχεται με μία ακόμη άκρως συλλεκτική και ιδιαιτέρως πολύτιμη έκδοση James Bond Seamaster Diver 300M, κατασκευασμένη από ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση κράμα πλατίνας και χρυσού. Η κάσα του ρολογιού σε διάμετρο 42 mm είναι από platinum-gold και στο πλάι της κάσας υπάρχει μία πλάκα από το ίδιο μέταλλο με χαραγμένo τον αύξοντα αριθμό της συλλεκτικής σειράς.

Πλατινένιο OMEGA James Bond Seamaster Diver 300M-1

Η στεφάνη είναι από μαύρο κεραμικό με ανάγλυφη καταδυτική κλίμακα από πλατίνα και το καντράν είναι από ολόμαυρο σμάλτο με το χαρακτηριστικό σπειροειδές μοτίβο της κάννης ενός όπλου σε λευκό χρυσό 18Κ να δεσπόζει σε όλη του την επιφάνεια. Λευκός χρυσός 18Κ έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των δεικτών, των ενδείξεων της ώρας και του θυρεού της οικογένειας Bond, στο 12. 

Πλατινένιο OMEGA James Bond Seamaster Diver 300M-2

Στις επιμέρους λεπτομέρειες αξίζει να σημειώσουμε το μικροσκοπικό λογότυπο 007 από λευκό σμάλτο στη θέση της ώρας 7, καθώς και τον κρυμμένο αριθμό 50 μέσα στη φωσφορίζουσα Super-LumiNova στην ένδειξη ώρας 10, η οποία παραπέμπει στην 50ή επέτειο της ταινίας James Bond Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας. Ακόμη μία συλλεκτική έκδοση από ατσάλι είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019 και είχε γίνει ανάρπαστη (δείτε το σχετικό θέμα εδώ).

Πλατινένιο OMEGA James Bond Seamaster Diver 300M-3

Στην πίσω όψη του ρολογιού, επάνω στο κρύσταλλο ζαφειριού το οικόσημο της οικογένειας Bond έχει χαραχθεί με λέιζερ, έχει γεμιστεί με πλατίνα και το υπέροχο φινίρισμά του έχει γίνει με το χέρι. Στο εσωτερικό κρύβεται βεβαίως ένας αυτόματος μηχανισμός τελευταίας γενιάς, ο OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8807, ο οποίος φέρει την κορυφαία πιστοποίηση ακριβείας, υψηλής χρονομετρίας και υψηλότατης αντίστασης σε μαγνητικά πεδία, Master Chronometer, από το Ομοσπονδιακό Ελβετικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS).

Πλατινένιο OMEGA James Bond Seamaster Diver 300M-4

Τα ωραία όμως δεν τελειώνουν εδώ. Οι τυχεροί λάτρεις των ταινιών James Bond και της Omega θα λάβουν το Seamaster Diver 300M James Bond Numbered Edition μέσα στη δική τους βαλίτσα Globe-Trotter™, δεμένο με υφασμάτινους ιμάντες τύπου NATO. Το ρολόι φοράει λουράκι από φίνο μαύρο δέρμα αλιγάτορα με λευκές ραφές και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουράκι από μαύρο καουτσούκ. Όσο για την τιμή του είναι ανάλογη της σπανιότητας και της πολυτιμότητάς του: 53.000 €.

Πλατινένιο OMEGA James Bond Seamaster Diver 300M-5

Η OMEGA εξοπλίζει τον James Bond με τα ρολόγια Seamaster από το 1995 και την ταινία GoldenEye. Αυτή η ιδιαίτερη νέα δημιουργία αποτελεί μια επετειακή δήλωση της μάρκας ακριβώς για αυτήν τη συνεργασία και φυσικά μια καταπληκτική προσθήκη στη συλλογή του 007.

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ και για τον κόσμο του James Bond εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή