Δύο νέοι χρονογράφοι PANERAI Luminor Luna Rossa

Δύο νέοι χρονογράφοι PANERAI Luminor Luna Rossa

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Officine Panerai είναι ο επίσημος χορηγός της ιταλικής ομάδας Luna Rossa, που διεκδικεί τον τίτλο στο 36ο America’s Cup από την προηγούμενη νικήτρια, την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας. Για το σκοπό αυτό δημιούργησε μία νέα συλλογή τεσσάρων μοντέλων αφιερωμένα στο Luna Rossa Challenge, με design και υλικά εμπνευσμένα από τον κόσμο της ιστιοπλοΐας και του διάσημου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας America’s Cup. Τα ρολόγια θα βρίσκονται στον καρπό των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τα δύο πρώτα σας τα είχαμε παρουσιάσει τον περασμένο Ιούλιο εδώ. Τώρα ήρθε η σειρά δύο επιβλητικών χρονογράφων να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά. Είναι ο Luminor Luna Rossa Chrono Flyback 44mm (PAM01037) και ο Luminor Luna Rossa Regatta 47mm (PAM01038).

PANERAI Luminor Luna Rossa Chrono Flyback 44mm – PAM01037

Δύο νέοι χρονογράφοι PANERAI Luminor Luna Rossa-1

 

Έχει βιδωτή κάσα διαμέτρου 44 mm από μαύρο κεραμικό, στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος. Από μαύρο κεραμικό είναι και η λεία στεφάνη και η φημισμένη γέφυρα προστασίας της κορώνας.

Δύο νέοι χρονογράφοι PANERAI Luminor Luna Rossa-2

 

Όπως σε όλα τα μοντέλα Luna Rossa, εντυπωσιάζει εξ αρχής το σκούρο γκρι καντράν από ύφασμα ιστιοπλοΐας με τους μεγάλους αραβικούς αριθμούς και τις ενδείξεις των ωρών, όλα με φωσφορίζουσα επίστρωση. Περιφερειακά υπάρχει ναυτική ταχυμετρική κλίμακα σε κόκκινο χρώμα. Στο κέντρο εκτός από τους κλασικούς δείκτες της ώρας και των λεπτών, υπάρχουν δύο δείκτες χρονογράφου, ένας λευκός και ένας κόκκινος, για τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Στο 3 υπάρχει ο μετρητής 60 λεπτών και στο 9 τρέχουν τα μικρά δευτερόλεπτα.

Δύο νέοι χρονογράφοι PANERAI Luminor Luna Rossa-3

 

Η πλάτη της κάσας είναι από τιτάνιο βαμμένο μαύρο, με χαραγμένη την εικόνα του σκάφους Luna Rossa και την φράση 36th America’s Cup. Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος P.9100 calibre, κατασκευασμένος εξολοκλήρου in-house από την Panerai. Απαρτίζεται από 302 μέρη, διαθέτει μπαλανσιέ Glucydur®, αντικραδασμικό σύστημα Incabloc®, λειτουργεί με 28,800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει τρεις ημέρες ενεργειακής αυτονομίας χάρη στα δύο βαρέλια του.

Δύο νέοι χρονογράφοι PANERAI Luminor Luna Rossa-4

 

Το ρολόι διαθέτει κρύσταλλο ζαφειριού και τυλίγεται γύρω από τον καρπό με ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι PonteVecchio με λευκές ραφές.

 

PANERAI Luminor Luna Rossa Regatta 47mm – PAM01038

Αφιερωμένο στο άθλημα τις ιστιοπλοΐας, το μοντέλο αυτό είναι ένας χρονογράφος flyback με λειτουργία μέτρησης regatta και second reset. Η κάσα του έχει διάμετρο 47 mm και είναι κατασκευασμένη από carbotech, το επαναστατικό υλικό από ανθρακόνημα, από το οποίο είναι φτιαγμένο και το σκαρί του σκάφους Luna Rossa AC75. Στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος, διαθέτει λεία στεφάνη και γέφυρα προστασίας της κορώνας επίσης από carbotech.

Δύο νέοι χρονογράφοι PANERAI Luminor Luna Rossa-5

 

Ο μηχανισμός του είναι ο αυτόματος manufacture Panerai P.9100/R calibre, ο οποίος αποτελείται από 328 εξαρτήματα, λειτουργεί με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και χάρη στα δύο βαρέλια του έχει απόθεμα ενέργειας για τρεις ολόκληρες ημέρες.

Δύο νέοι χρονογράφοι PANERAI Luminor Luna Rossa-6

 

Και σ’ αυτό το μοντέλο έχουμε το ίδιο υλικό στο καντράν, δηλαδή σκούρο γκρι ύφασμα ιστιοπλοΐας με φωσφορίζουσες ενδείξεις της ώρας, μικρά δευτερόλεπτα στο 9 και μετρητή χρονογράφου 60 λεπτών στο 3. Στο κέντρο περιστρέφονται δύο δείκτες χρονογράφου: ένας για τα δευτερόλεπτα και ένας για τα λεπτά, ο οποίος χρησιμεύει για την αντίστροφη μέτρηση πριν από την έναρξη ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα, εξ ου και οι σχετικές διαβαθμίσεις και η κόκκινη ένδειξη Start (για το τελευταίο πεντάλεπτο) στην περιφέρεια του καντράν. Η πλάτη της κάσας είναι από τιτάνιο σε μαύρο χρώμα με χαραγμένα την εικόνα και το λογότυπο του σκάφους Luna Rossa.

Δύο νέοι χρονογράφοι PANERAI Luminor Luna Rossa-7

 

Το Luminor Luna Rossa Chrono Flyback 44mm (PAM01037) έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 17.500 € και το Luminor Luna Rossa Regatta 47mm (PAM01038) 23.500 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Panerai εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα: Ora Kessaris, Θεσσαλονίκη: Gofas Jewelry, Ρόδος: Kounakis, Σαντορίνη: Excelsior, Kως: Volaka Jewels & Watches

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή