Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;

Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περασμένο Οκτώβριο η Oris παρουσίασε τον Calibre 400, έναν αυτόματο μηχανισμό που σχεδιάστηκε και παράγεται in-house στη Manufacture της μάρκας στο Hölstein της Ελβετίας (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Το πρώτο ρολόι που ήταν εφοδιασμένο με αυτόν τον μηχανισμό ήταν βεβαίως ένα Aquis Date και είχε διάμετρο 43,5 mm. Ήταν μάλλον αυτονόητη αυτή η επιλογή, καθώς τα καταδυτικά Aquis Date είναι το «βαρύ πυροβολικό» της ελβετικής μάρκας. Τώρα η Oris επανέρχεται με το νέο Aquis Date Calibre 400 με ελαφρώς μικρότερη διάμετρο κάσας στα 41,5 χιλιοστά. Πέρα από πολύτιμο εργαλείο για τον βυθό, είναι πλέον και ένα ρολόι πιο κομψό στον καρπό, που μπορεί να φορεθεί εξίσου από άνδρες και γυναίκες. Η εξωτερική του εμφάνιση, η σχεδίαση της κάσας και του καντράν, όλα αυτά παραμένουν ίδια όπως και στα προηγούμενα Aquis Date, στο εσωτερικό όμως χτυπά πλέον ο νέος manufacture μηχανισμός.

Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;-1

To νέο καταδυτικό μοντέλο κυκλοφορεί σε τρεις χρωματικές εκδοχές, όλες εντυπωσιακές: με καντράν σε γκρι-ανθρακί, μπλε ή πράσινο χρώμα.

Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;-2

Όλα τα μοντέλα έχουν ατσάλινη καταδυτική στεφάνη με κεραμικό δακτύλιο στην επιφάνειά της, ο οποίος είναι στο ίδιο χρώμα με το καντράν.

Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;-3

Ως γνήσιο μοντέλο που προορίζεται κατ’ αρχήν για χρήση στον βυθό, τo Aquis Date Calibre 400 έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που εξασφαλίζουν ασφάλεια και αξιοπιστία κατά τη διάρκεια μίας κατάδυσης. Είναι στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος. Όλες οι ενδείξεις των ωρών και οι δείκτες φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova®.

Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;-4

Η κάσα του είναι βιδωτή και σφραγίζει και στις δύο όψεις της με κρύσταλλα ζαφειριού.

Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;-5

Βιδωτή είναι και η κορώνα με το ειδικό σύστημα προστασίας. Το μπροστινό κρύσταλλο ζαφειριού φέρει αντι-αντανακλαστική επεξεργασία στην εσωτερική του πλευρά.

Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;-6

Το ατσάλινο μπρασελέ και το λουράκι από μαύρο καουτσούκ κουμπώνουν με ειδική αναδιπλούμενη πόρπη ασφαλείας, η οποία διαθέτει καταδυτική προέκταση και σύστημα Quick Strap Change για εύκολη αλλαγή.

Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;-7
Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;-8

Βέβαια, όπως προαναφέραμε, τα πράγματα είναι εξίσου ενδιαφέροντα και από πλευράς μηχανισμού. Ο Oris Caliber 400 προσφέρει ακρίβεια -3/+5 δευτερολέπτων την ημέρα, είναι κατασκευασμένος από μη-σιδηρούχα κράματα ώστε να ανθίσταται αποτελεσματικά στα μαγνητικά πεδία, διαθέτει δύο βαρέλια που του εξασφαλίζουν 120 ώρες ή 5 ολόκληρες ημέρες αυτονομίας και συνοδεύεται από δεκαετή εγγύηση μέσω του προγράμματος MyOris ενώ και για το σέρβις η Oris προτείνει να γίνεται κάθε δέκα χρόνια.

Τι άλλαξε η ORIS στο καταδυτικό Aquis Date;-9

Δείτε και το σχετικό video…

H προτεινόμενη λιανική τιμή του νέου ORIS Aquis Date Calibre 400 41.5 mm είναι 3.000 € με ατσάλινο μπρασελέ και 2.900 € με μαύρο λουράκι από καουτσούκ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas (τηλ.: 2310-471155)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή