Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
το-δίλημμα-των-νέων-χρονογράφων-polaris-562674868

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris

Δύο νέες εκδοχές του χρονογράφου Polaris παρουσιάζει η Jaeger-LeCoultre. Έχουν τόσο καλαίσθητα ντεγκραντέ καντράν στους τόνους του γκρι και του μπλε και τόσο προσεγμένο φινίρισμα ώστε είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς έναν από τους δύο. Εσείς ποιον θα επιλέγατε;

Το 2018, στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης, η Jaeger-LeCoultre εγκαινίασε τη συλλογή Polaris, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εμβληματικό μοντέλο Memovox Polaris του 1968. Η συλλογή αποτελείτο από απλά αυτόματα μοντέλα, αυτόματα με ημερομηνία και χρονογράφους, σύντομα προστέθηκε και μοντέλο με παγκόσμια ώρα ενώ το 2020 παρουσιάστηκαν τρία ακόμη ατσάλινα μοντέλα Polaris (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Τώρα η συλλογή εμπλουτίζεται με δύο νέες εκδοχές του χρονογράφου Polaris. Αυτό που τις κάνει πραγματικά ξεχωριστές είναι τα εντυπωσιακά καντράν τους που αποδεικνύουν την κατασκευαστική δεινότητα της ελβετικής Grande Maison.

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris-1

Οι λακαρισμένες επιφάνειές τους είναι είτε σε βαθύ μπλε είτε σε ένα θερμό γκρι. Δύο περιφερειακοί δακτύλιοι φιλοξενούν ο μεν εξωτερικός την ταχυμετρική κλίμακα, ο δε εσωτερικός τις ενδείξεις των ωρών. Τόσο ο κεντρικός δίσκος όσο και ο δακτύλιος των ωρών είναι ντεγκραντέ, με το χρώμα της λάκας να ξεκινά από ανοιχτό και να καταλήγει σε πιο σκούρο, προσδίδοντας βάθος και τρισδιάστατη εμφάνιση στα καντράν.

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris-2

Η διαδικασία εφαρμογής της λάκας είναι εξαιρετικά χρονοβόρος και απαιτητική, αφού κάθε στρώση εφαρμόζεται με το χέρι. Ο ειδικός τεχνίτης ξεκινά με μία διαφανή στρώση βερνικιού, κατόπιν εφαρμόζει μία στρώση με χρώμα και στη συνέχεια ακολουθούν 35 στρώσεις ημιδιαφανούς λάκας ώστε να αποκτήσει το καντράν βάθος και πλούσιο χρώμα. Στο τέλος όλα τα εξαρτήματα γυαλίζονται προσεκτικά ώστε να αποκτήσουν ένα φωτεινό φινίρισμα καθρέφτη.

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris-3

Εκτός από το προφανές εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα, τα καντράν του Polaris Chronograph διακρίνονται από την άριστη ευκρίνειά τους, τους σκελετωμένους δείκτες και τις ευμεγέθεις ενδείξεις των ωρών, οι οποίες είναι γεμισμένες με φωτοβόλο επίστρωση. Στον κεντρικό δίσκο υπάρχουν σε τέλεια συμμετρία δύο βοηθητικά καντράν: στο 3 βρίσκεται ο μετρητής 30 λεπτών και στο 9 το υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων –αντί του μετρητή 12 ωρών που υπήρχε στα μοντέλα του 2018.

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris-4

Μικρές πορτοκαλί πινελιές προσδίδουν δυναμισμό στο σύνολο. Οι σχεδιαστές και οι τεχνίτες της Jaeger-LeCoultre έχουν βάλει πραγματικά τα δυνατά τους αφού οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες, οι ανάγλυφες υφές που εναλλάσσονται και τα διαφορετικά επίπεδα δημιουργούν ένα άψογο αποτέλεσμα.

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris-5

Από το κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας μπορεί κανείς να θαυμάσει τον αυτόματο manufacture Calibre 761, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα). Πρόκειται για έναν πλήρως ενσωματωμένο μηχανισμό χρονογράφου με τροχό τύπου στήλης –το γνωστό column-wheel–, κάθετο συμπλέκτη και δύο βαρέλια που του εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία για 65 ώρες.

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris-6

Η ατσάλινη κάσα των χρονογράφων έχει διάμετρο 42 χιλιοστά και έχει άψογο φινίρισμα, με γυαλισμένες και σατινέ επιφάνειες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «οικογένειας» Polaris: στιβαρό σχήμα, έντονα καμπυλωτούς βραχίονες, λεπτή στεφάνη και κιβωτιόσχημο κρύσταλλο. Και επειδή δεν προορίζεται μόνο για χρήση κάτω από κοστούμι αλλά αντεπεξέρχεται και σε πιο απαιτητικές συνθήκες, είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος.

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris-7

Καθένας από τους δύο νέους χρονογράφους Polaris τυλίγεται γύρω από τον καρπό του χεριού με δύο ειδών μπρασελέ/λουριά, τα οποία αντικαθίστανται πανεύκολα χάρη στο ειδικό σύστημα γρήγορης αλλαγής. Ο χρονογράφος με το μπλε καντράν φοράει ατσάλινο μπρασελέ και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο μπλε λουράκι από ανάγλυφο καουτσούκ σε πυραμιδωτό μοτίβο «Clous de Paris».

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris-8

Ο χρονογράφος με το γκρι καντράν συνδυάζεται είτε με υφασμάτινο λουράκι από μπεζ καμβά είτε με λουράκι από μαύρο καουτσούκ και πάλι σε ανάγλυφο μοτίβο «Clous de Paris».

Το δίλημμα των νέων χρονογράφων Polaris-9

Οι τιμές των νέων χρονογράφων Jaeger-LeCoultre Polaris είναι 16.200 € (με γκρι καντράν) και 16.800 € (με μπλε καντράν).

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020),  Imanoglou (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή