H MB&F και η L’Epée 1839 παρουσιάζουν το OCTOPOD

H MB&F και η L’Epée 1839 παρουσιάζουν το OCTOPOD

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηστικό αντικείμενο ή έργο τέχνης; Όπως και αν το δει κανείς, αυτό το πλάσμα με τα οκτώ πόδια από μέταλλο ξεχωρίζει για τη φουτουριστική του σχεδίαση και την ανεπαίσθητη δόση χιούμορ, που διακρίνει άλλωστε όλες τις δημιουργίες της ΜΒ&F. Μετά το HM7 Aquapod, το πρώτο ρολόι χειρός του Maximilian Büsser & Friend που ήταν εμπνευσμένο από τον υδάτινο κόσμο, (σας το είχαμε παρουσιάσει στις αρχές του χρόνου εδώ), η ελβετική μάρκα παρουσιάζει άλλο ένα –επιτραπέζιο αυτή τη φορά– μηχανικό πλάσμα του βυθού!

H MB&F και η L’Epée 1839 παρουσιάζουν το OCTOPOD-1

Το Octopod είναι καρπός της επιτυχημένης συνεργασίας της ΜΒ&F και της L'Epée 1839. Όταν το κοιτάζεις αρχικά σου θυμίζει χταπόδι, κεφαλόποδο ή κάποιον άλλο θαλάσσιο οργανισμό με οκτώ πλοκάμια. Ταυτοχρόνως μοιάζει με θαλάσσια πυξίδα αλλά και με τη βαθύσφαιρα που είχαμε δει στην κλασική ταινία Η Άβυσσος του 1989. Εάν τα ενώσει κανείς όλα αυτά μαζί έχει το Octopod, ένα αντικείμενο σύγχρονου design, ένα κινούμενο γλυπτό και μία διάφανη κρυστάλλινη φούσκα γεμάτη παραδοσιακή ωρολογοποιία.

H MB&F και η L’Epée 1839 παρουσιάζουν το OCTOPOD-2

468 εξαρτήματα, όλα με άψογο φινίρισμα συνθέτουν αυτό το μικρό έργο τέχνης της MB&F. Η κατασκευή του γίνεται από την κορυφαία στην Ελβετία εταιρεία επιτραπέζιων ρολογιών L’Epée 1839. Η διάφανη μπάλα του Octopod στέκεται επάνω σε οκτώ αρθρωτά πόδια και παίρνει διάφορες στάσεις.

H MB&F και η L’Epée 1839 παρουσιάζουν το OCTOPOD-3

Εντός της διάφανης σφαίρας που είναι το κεφάλι του Octopod, ο «εγκέφαλος» του πλάσματος, αναρτημένος όπως τα παραδοσιακά ναυτικά χρονόμετρα, μοιάζει να ίπταται μυστηριωδώς καθώς η βάση του μηχανισμού του είναι ουσιαστικά μία αόρατη πλάκα από διαφανές κρύσταλλο. Ο μηχανισμός του Octopod έχει ενεργειακή αυτονομία οκτώ ημερών και αποτελεί μία εντελώς καινούρια ιδέα που υλοποίησε η L’Epée 1839. Διαθέτει ώρες και λεπτά καθώς και περιστρεφόμενο σύστημα διαφυγής επάνω στον λεπτοδείκτη.

H MB&F και η L’Epée 1839 παρουσιάζουν το OCTOPOD-4

Δείτε και το σχετικό video…

Εάν ενδιαφέρεστε να το αποκτήσετε, υπάρχουν τρεις περιορισμένες σειρές 50 κομματιών εκάστη: με πόδια από μαύρο PVD, μπλε PVD ή παλλάδιο. Η τιμή τους είναι 35.000 ελβετικά φράγκα + ΦΠΑ (περίπου 30.200 ευρώ + ΦΠΑ).

H MB&F και η L’Epée 1839 παρουσιάζουν το OCTOPOD-5

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή