150 χιλιάδες για το ρολόι του Iron Man

150 χιλιάδες για το ρολόι του Iron Man

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορισμένα ρολόγια μένουν χαραγμένα στη μνήμη μας λόγω της παρουσίας τους στη μεγάλη οθόνη. Μοντέλα όπως το Rolex Submariner στον καρπό του Σον Κόνερι στις πρώτες ταινίες James Bond, το Heuer Monaco που ταυτίστηκε για πάντα με τον Στιβ Μακουίν και την ταινία Le Mans ή ο αντισυμβατικός χρονογράφος της Seiko που φορούσε η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ στο Aliens. Την περασμένη χρονιά ένα άλλο σπάνιο και «εξωγήινο» ρολόι έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά και έγινε διάσημο σε εκατομμύρια θεατές: το URWERK UR-110RG που φόρεσε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ υποδυόμενος τον Ironman στην ταινία Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του δεν ήταν απλώς κομμάτι της γκαρνταρόμπας του ηθοποιού, αλλά ένα γκάτζετ που διαδραμάτισε ενεργό ρόλο σε ολόκληρη την ταινία. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι είναι φανατικός οπαδός της Urwerk και επέλεξε προσωπικά το συγκεκριμένο ρολόι για να συντροφεύει τον ιδιοφυή δισεκατομμυριούχο-σούπερ-ήρωα Tony Stark. Σας είχαμε μιλήσει γι’ αυτό το ρολόι και για τον επεισοδιακό τρόπο που κατέληξε στον καρπό του χολιγουντιανού αστέρα πριν από έναν χρόνο περίπου (δείτε το σχετικό θέμα εδώ).

150 χιλιάδες για το ρολόι του Iron Man-1

Photo: Urwerk

Ο Ντάουνι φορούσε το ρολόι καθ’ όλ0η τη διάρκεια των γυρισμάτων και κατόπιν το επέστρεψε στην Urwerk. Έκτοτε o σταρ και η ωρολογοποιία σκέφτονταν ποια θα ήταν η τύχη του ρολογιού. Τελικά αποφάσισαν να το διαθέσουν σε δημοπρασία με φιλανθρωπικό σκοπό.

150 χιλιάδες για το ρολόι του Iron Man-2

Το Σάββατο 12 Μαΐου, στην περίφημη δημοπρασία ρολογιών του οίκου Phillips, στην οποία σημειώθηκαν αρκετά ρεκόρ πωλήσεων, όπως το Omega του Έλβις Πρίσλεϊ και το ρολόι που αφιέρωσε η A. Lange & Söhne στον εκλιπόντα ιδρυτή της, Walter Lange (δείτε τα σχετικά θέματα εδώ και εδώ), ακριβώς αυτό το ρολόι που φορούσε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην ταινία πουλήθηκε σε άγνωστο συλλέκτη έναντι του ποσού του 150 χιλιάδων ελβετικών φράγκων (περίπου 127 χιλιάδες ευρώ), πολύ παραπάνω από την αρχική εκτίμηση των ειδικών που ήταν 50.000-100.000 ελβετικά φράγκα. To σπουδαίο είναι ότι όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη δράση του οργανισμού Manusodany, ο οποίος στηρίζει την εκπαίδευση των παιδιών στην Αϊτή.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία εδώ και για την Urwerk εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή