Μπράιαν Μέι: «Εξαιρετικά περήφανος» για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Osiris-Rex της NASA

Μπράιαν Μέι: «Εξαιρετικά περήφανος» για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Osiris-Rex της NASA

Ο Βρετανός φυσικός με διδακτορικό στην Αστροφυσική από το φημισμένο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Imperial College, βοήθησε την αποστολή, υποδεικνύοντας σημεία από όπου ο Osiris-Rex θα μπορούσε να συλλέξει δείγμα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σερ Μπράιαν Μέι, ο θρυλικός κιθαρίστας των Queen και αστροφυσικός δήλωσε «εξαιρετικά υπερήφανος» που υπήρξε μέλος της ομάδας που συνέλεξε δείγμα από αστεροειδή στο Διάστημα. 

Υπενθυμίζεται πως η κάψουλα «Osiris – Rex» της NASA που μετέφερε ατόφιο δείγμα περίπου 250 γραμμαρίων από πετρώματα και χώμα από τον αστεροειδή Μπενού, προσγειώθηκε χθες, Κυριακή, με επιτυχία στην έρημο της Γιούτα.

Ο Βρετανός φυσικός, με διδακτορικό στην Αστροφυσική από το φημισμένο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Imperial College, βοήθησε την αποστολή, υποδεικνύοντας σημεία από όπου ο Osiris-Rex θα μπορούσε να συλλέξει δείγμα.

O κιθαρίστας των Queen και ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία της ροκ δήλωσε την περηφάνια του σε μήνυμά του που μετέδωσε το NASA TV. 

«Γεια σας παιδιά της Nasa, θαυμαστές του σύμπαντος, λάτρεις των αστεροειδών, είμαι ο Μπράιαν Μέι των Queen και είμαι εξαιρετικά περήφανος που συμμετείχα ως μέλος στην ομάδα του Osiris-Rex. Δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας, μακάρι να μπορούσα, έχω πρόβα για μια περιοδεία των Queen, ωστόσο η καρδιά μου είναι εκεί μαζί σας, καθώς περισυλλέγεται το πολύτιμο αυτό δείγμα», ανέφερε ο ίδιος. 

«Καλή ημέρα επιστροφής δείγματος και συγχαρητήρια σε όλους όσοι δουλέψατε τόσο σκληρά στην αποστολή αυτή» πρόσθεσε. 

Ο ροκ σταρ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον «αγαπημένο φίλο» Ντάντε Λορέτα, με τον οποίο δημιούργησε το βιβλίο Bennu 3-D: Anatomy of an Asteroid, έναν τρισδιάστατο άτλαντα του αστεροειδούς.

Το ένα τέταρτο του δείγματος θα διατεθεί για μελέτη σε μια ομάδα άνω των 200 ατόμων από 38 διεθνή ιδρύματα. 

Ο αστεροειδής Bennu αποτελεί υπόλειμμα 4,5 δισεκατομμυρίων ετών του πρώιμου ηλιακού μας συστήματος και οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα συμβάλλει στην κατανόησή τους στη δημιουργία των πλανητών και την εξέλιξη του σύμπαντος.

Πηγή: SkyNews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT