Met Gala 2022: Το φόρεμα της Χίλαρι Κλίντον με τα ονόματα γυναικών τις αμερικανικής ιστορίας

Met Gala 2022: Το φόρεμα της Χίλαρι Κλίντον με τα ονόματα γυναικών τις αμερικανικής ιστορίας

H Χίλαρι Κλίντον επέλεξε να προβάλλει τη δύναμη των γυναικών με το φόρεμά της στο Met Gala 2022, το οποίο είχε κεντημένα τα ονόματα διάσημων γυναικών της αμερικανικής ιστορίας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Χίλαρι Κλίντον επέλεξε να προβάλλει τη δύναμη των γυναικών με την εμφάνισή της στο Met Gala 2022, την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνεται για τον σκοπό του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ). 

Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, άντλησε έμπνευση από τις γυναίκες της ιστορίας της Αμερικής που την έχουν επηρεάσει. 

Το φόρεμα Joseph Altuzarra που φόρεσε η Χίλαρι Κλίντον έχει κεντημένα τα ονόματα διάσημων γυναικών που θαυμάζει, όπως για παράδειγμα η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, η Άμπιγκεϊλ Άνταμς, πολιτικός που αγωνίστηκε για την εκπαίδευση των γυναικών και για την κατάργηση της δουλείας στην Αμερική, η πολιτική ακτιβίστρια υπέρ της κατάργησης της δουλείας Χάριετ Τάμπμαν και η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Λέιντι Μπερντ Τζόνσον. Ανάμεσα στα ονόματα ήταν κι εκείνο της μητέρας της Ντόροθι Ρόνταμ.

Met Gala 2022: Το φόρεμα της Χίλαρι Κλίντον με τα ονόματα γυναικών τις αμερικανικής ιστορίας-1
Φωτ. Evan Agostini/Invision/AP

Η Κλίντον αποκάλυψε σε αποκλειστικό βίντεο της Vogue ότι χρησιμοποιήθηκε ο γραφικός χαρακτήρας του Altuzarra για να γραφούν τα ονόματα των διάσημων γυναικών της αμερικανικής ιστορίας, τα οποία στη συνέχεια κεντήθηκαν με το χέρι πάνω στο βυσσινί φόρεμα.

«Ήξερα ότι ήθελα το φόρεμα να έχει ένα προσωπικό στοιχείο για εκείνη» είπε ο Altuzarra . «Όταν κάποια σαν τη Χίλαρι πηγαίνει στο Met, δεν λες “είναι η Χίλαρι στο Met και φοράει ένα φόρεμα”. Έχει μεγάλη σημασία. Ένιωθα ότι έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός σχετικά με το τι θα σήμαινε το φόρεμα για το θέμα και την περίσταση».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια που η Κλίντον παρευρέθηκε στην εκδήλωση. «Νομίζω ότι είμαστε όλοι χαρούμενοι που βρισκόμαστε ξανά μαζί, υποστηρίζοντας το Μουσείο και το Ινστιτούτο Κοστουμιών και επίσης τιμώντας την Αμερική», είπε κατά την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί. «Όχι μόνο τη μόδα της Αμερικής, αλλά πραγματικά το πνεύμα της Αμερικής» εξήγησε.

Όσον αφορά αυτό που ήθελε να φορέσει στο γκαλά, η Κλίντον είπε ότι μίλησε με τον Altuzarra που πρότεινε την ιδέα του κεντήματος. «Θα γέμιζα ολόκληρο το φόρεμα» είπε γελώντας. «Αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε γυναίκες που βρίσκονται εν ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή