Vodafone Smart 4G: Προσιτή συσκευή για γρήγορο mobile internet

Vodafone Smart 4G: Προσιτή συσκευή για γρήγορο mobile internet

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mobile internet υψηλών ταχυτήτων με ένα smartphone… χαμηλού κόστους, είναι η πρόταση της Vodafone με το 4,5 ιντσών Smart 4G, το πρώτο της μοντέλο στη σειρά Smart το οποίο υποστηρίζει 4G συνδεσιμότητα. Παράλληλα όμως με την υποστήριξη δικτύων «τέταρτης γενιάς», χάρις στις υπόλοιπες προδιαγραφές που επέλεξε η εταιρεία, το Smart 4G προσφέρει συνολική εμπειρία χρήσης που υπερκαλύπτει τα στάνταρ της οικονομικής του κατηγορίας.

Αυτή η προσπάθεια της εταιρείας να διατηρηθεί χαμηλή η τιμή, χωρίς ωστόσο το κινητό να χάνει σε αξιοπιστία, φαίνεται κατ’ αρχάς στην κατασκευή του νέου Smart. Έτσι, μπορεί η Vodafone να επέλεξε πλαστικά υλικά, όμως το τηλέφωνο δίνει την αίσθηση μιας στιβαρής και ανθεκτικής συσκευής κρατώντας το στο χέρι, με το αφαιρούμενο πίσω «καπάκι» του να εφαρμόζει πολύ καλά στο υπόλοιπο «σώμα» του κινητού.

Με πλαστικό καλύπτεται επίσης και η οθόνη του, με συνέπεια να γυαλίζει όταν την κοιτά κανείς υπό ελαφριά κλίση και, επομένως, να περιορίζονται οι γωνίες θέασης. Την ίδια στιγμή ωστόσο η επιλογή του πλαστικού, αντί για το γυαλί που υπάρχει σε πολλά άλλα smartphone, δεν επηρεάζει την απόκριση της οθόνης στην αφή, η οποία «αντιλαμβάνεται» χωρίς καθυστέρηση και με ακρίβεια τις χειρονομίες.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ίδιας της οθόνης, η ανάλυσή της (540 x 960 pixel) καλύπτει τις μίνιμουμ απαιτήσεις για το 4,5 ιντσών μήκος της διαγωνίου της. Στα θετικά της συγκαταλέγεται σίγουρα το πάνελ IPS, χάρις στο οποίο έχει αρκετά καλή απόδοση των χρωμάτων, όπως και η ικανοποιητική φωτεινότητά της.

Στα ενδότερα του Smart 4G, υπάρχει ένας διπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm 1,2 GHz  και μνήμη RAM 1 GB, τα οποία εξασφαλίζουν επιδόσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Έτσι, το τηλέφωνο συμπεριφέρεται πολύ καλά όταν «ανοίγει» κανείς application ή όταν «τρέχουν» αρκετές εφαρμογές στο παρασκήνιο, με μοναδική εξαίρεση ορισμένες σχεδόν ανεπαίσθητες καθυστερήσεις όταν παράλληλα «κατεβαίνει» κάποια ενημέρωση μέσω ίντερνετ. Στην ταχύτητά του σίγουρα βοηθά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το λειτουργικό της Google (την έκδοση Android 4.2.2) με ελάχιστες παρεμβάσεις.

Το τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με κάμερα 1 Megapixel στην πρόσοψή του, για βιντεοκλήσεις, με την κύρια κάμερα στην πλάτη του να έχει ανάλυση 8 Megapixel. Αν και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δυνατότητες ακριβότερων μοντέλων, το Smart 4G έχει αρκετά καλές φωτογραφικές επιδόσεις σε συνθήκες επαρκούς φωτισμού – παρόλο που ορισμένες φορές η εστίαση ήταν σχετικά αργή.

Για τη νυχτερινή φωτογράφηση ή για εσωτερικούς χώρους με λίγο φωτισμό, μπορεί να επιστρατευθεί το φλας του τηλεφώνου, χωρίς σε αυτές τις περιπτώσεις η κάμερα να διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες για τις δυνατότητές της, όπως ήταν αναμενόμενο. Παράλληλα, το Smart 4G λαμβάνει βίντεο υψηλής ανάλυσης (720p).

Το smartphone έρχεται με αποσπώμενη μπαταρία 1880 mAh, η οποία του εξασφαλίζει αυτονομία που καλύπτει άνετα ένα 24ωρο σε τυπική χρήση. Επίσης, από τον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, τα 5,5 GB είναι ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν από τον χρήστη – ενώ υπάρχει υποδοχή για κάρτες microSD. Το κινητό είναι εξοπλισμένο με GPS και NFC, απουσιάζει όμως το ραδιόφωνο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή