Σύγχυση με το μπλε τικ του Twitter: Επανήλθε σε κάποιους λογαριασμούς χωρίς πληρωμή

Σύγχυση με το μπλε τικ του Twitter: Επανήλθε σε κάποιους λογαριασμούς χωρίς πληρωμή

Σύμφωνα με πηγές, κάποιοι λογαριασμοί που ξεπερνούν σε followers το ένα εκατομμύριο, είδαν το μπλε τικ να επανέρχεται, χωρίς πάντως να έχουν πληρώσει την απαιτούμενη συνδρομή.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύγχυση έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα για το τι ακριβώς ισχύει με το περίφημο «μπλε τικ» του Twitter, το σύμβολο των μέχρι πρότινος επαληθευμένων κι αξιόπιστων λογαριασμών, μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ πως θα αφαιρεθεί σε όσους δεν το πληρώνουν

Πολλοί λογαριασμοί άρχισαν να χάνουν το μπλε τικ που είχαν αποκτήσει έπειτα από επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη και με βάση ορισμένους ακόμη όρους πιστοποίησης.

Το χαρακτηριστικό μπλε σηματάκι εξαφανίστηκε από τους λογαριασμούς διάσημων, όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μπιλ Γκέιτς, η Λέιντι Γκάγκα, αλλά κυρίως από τους λογαριασμούς χιλιάδων πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών. Ακόμη και ο @jack, ο ιδρυτής του Twitter , ο Τζακ Ντόρσεϊ, έχασε το τικ στον λογαριασμό του.

Ωστόσο, σε κάποιους χρήστες διατηρήθηκε χωρίς να έχουν πληρώσει

Η Μπιγιονσέ, ο Χάρι Κέιν, η Βικτόρια Μπέκαμ, το BBC ήταν μεταξύ όσων διατήρησαν το σηματάκι χωρίς να έχουν καταβάλει το ποσό που προϋποθέτει την ύπαρξή του. 

«Ο λογαριασμός μου στο Twitter λέει ότι είμαι συνδρομητής του Twitter Blue. Είναι ψέμα. Ο λογαριασμός μου στο Twitter λέει ότι έδωσα τον αριθμό τηλεφώνου μου (για ταυτοποίηση). Είναι ψέμα», έγραψε στον λογαριασμό του ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ, με 7 εκατομμύρια ακολούθους.

«Παρακαλώ, namaste», του απάντησε Ελον Μασκ.

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας έκανε γνωστό σε άλλο tweet ότι «πληρώνει προσωπικά ορισμένες συνδρομές».

Οπως διαπιστώνεται, κάποιοι λογαριασμοί που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο followers είδαν το μπλε τικ να επανέρχεται, χωρίς πάντως να έχουν πληρώσει. 

Όπως επιβεβαίωσε ο παρουσιαστής Τζέιμς Ο’Μπράιεν -που έχει 1,1 εκατ. ακολούθους- είναι ένας από αυτούς που, αν και δεν πλήρωσαν, έχασαν προσωρινά το μπλε τικ. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιοι λογαριασμοί με λιγότερους από 1 εκατ. followers επίσης διατήρησαν το σήμα, κάτι που «εναπόκειται εξ ολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια του Έλον Μασκ». 

Σημειώνεται πως αρχικά το μπλε αυτό τικ ήταν εργαλείο επαλήθευσης και γνησιότητας χρηστών, προορισμένο να διαχωρίζει τους γνήσιους από τους fake λογαριασμούς και να προστατεύει τους χρήστες από τη διασπορά παραπληροφόρησης. 

Πλέον, είναι δείγμα εγγραφής ενός χρήστη στην premium υπηρεσία, Twitter Blue

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή