Το Substack θέλει να στερήσει views από το Youtube

Το Substack θέλει να στερήσει views από το Youtube

Τα ενημερωτικά δελτία από το Substack έχουν πλέον περισσότερους από 35 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές συνολικά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Substack, μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε κυρίως για ενημερωτικά δελτία (newsletter), λανσάρει μια σειρά νέων εργαλείων δημιουργίας και επεξεργασίας βίντεο.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο της Substack και αποτελεί ένα σημάδι ότι η πλατφόρμα επιδιώκει να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εστιάζουν στο βίντεο, όπως το YouTube, το TikTok και το Instagram. «Θέτει επίσης το Substack σε άμεσο ανταγωνισμό με πλατφόρμες όπως το Patreon που επιτρέπουν στους χρήστες να χρεώνουν συνδρομές για μια μεγάλη ποικιλία περιεχομένου», σύμφωνα με τη Washington Post.

Τα νέα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει το Substack στους δημιουργούς του επιτρέπουν να δημοσιεύουν podcasts βίντεο, να δημιουργούν διαδραστικά κείμενα παραγόμενα από τεχνητή νοημοσύνη και να προσαρμόζουν κλιπ με δυνατότητα κοινής χρήσης σε όλες τις πλατφόρμες.

Το Substack ξεκίνησε το 2017 ως πλατφόρμα ενημερωτικών δελτίων με στόχο να βοηθήσει ανεξάρτητους συγγραφείς να κερδίσουν χρήματα. Η εταιρεία αποκομίζει έσοδα λαμβάνοντας ένα ποσοστό 10% από τα έσοδα των συνδρομών που δημιουργούνται στην πλατφόρμα. Τα ενημερωτικά δελτία του Substack έχουν πλέον περισσότερους από 35 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές συνολικά και οι 10 κορυφαίοι συγγραφείς στο Substack κερδίζουν περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το 2022, το Substack εισήγαγε τη λειτουργία Substack Chat η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να φιλοξενούν τις δικές τους συνομιλίες με τους συνδρομητές. Τον Απρίλιο, το Substack εισήγαγε το Substack Notes. Η νέα λειτουργία απέκτησε τόσο μεγάλη απήχηση τις πρώτες μέρες που ο διευθύνων σύμβουλος της X, Ελον Μασκ, απαγόρευσε όλους τους συνδέσμους προς το Substack στην πλατφόρμα του.

Με πληροφορίες από Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή