Το επόμενο iPhone θα λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη – Η Apple συζητά με την Google

Το επόμενο iPhone θα λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη – Η Apple συζητά με την Google

Ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Samsung, έχουν ήδη ενσωματώσει το Gemini στις νεότερες συσκευές τους για την επεξεργασία βίντεο και την περίληψη ηχογραφήσεων

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με την Google για τη χρήση του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο επόμενο iPhone, καθώς ο κολοσσός από το Κουπερτίνο ανεβάζει τους ρυθμούς για να υιοθετήσει την πρωτοποριακή τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα του κλάδου.

Οι συνομιλίες είναι σε προκαταρκτικό στάδιο και το ακριβές εύρος μιας πιθανής συμφωνίας δεν έχει καθοριστεί, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλούνται οι New York Times με γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές, η Apple έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις και με άλλες εταιρείες A.I., καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου, ικανού να αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να παράγει κείμενο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ έχει υποσχεθεί στους επενδυτές ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει νέες δυνατότητες δημιουργικής Α.Ι. φέτος. Ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Samsung, έχουν ήδη ενσωματώσει το Gemini στις νεότερες συσκευές τους για την επεξεργασία βίντεο και την περίληψη ηχογραφήσεων.

Η Apple και η Google αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Μια συμφωνία μεταξύ Apple και Google για τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη θα επέκτεινε μια από τις πιο μακροχρόνιες συνεργασίες της τεχνολογίας.

Από τότε που η Apple παρουσίασε το πρώτο iPhone, το 2007, η Google έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία της συσκευής.

Αρχικά παρείχε τους Χάρτες Google για την εφαρμογή πλοήγησης και, αργότερα, έκλεισε συμφωνία για να γίνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης Safari του iPhone, μια συμφωνία για την οποία η Google πληρώνει στην Apple περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Οι συζητήσεις της Google για την παροχή υπηρεσιών δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης για το iPhone είναι το τελευταίο παράδειγμα προσπάθειας της Apple να καλύψει ένα κενό στα προϊόντα της.

Η Apple θέλει να αναπτύξει το δικό της μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, την τεχνολογία πίσω από chatbots όπως το ChatGPT και το Gemini, αλλά έχει μείνει πίσω, δήλωσαν δύο άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες, και τα οποία επικαλούνται οι NYT. 

Η καθυστέρηση της Apple να κυκλοφορήσει ένα προϊόν Α.Ι. της έχει κοστίσει κυριολεκτικά: ύστερα από μια δεκαετία που ήταν η πιο πολύτιμη, εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο, εκθρονίστηκε φέτος από τη Microsoft η οποία έχει επενδύσει «επιθετικά» στην Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Παρά τις καθυστερήσεις της, η Apple έχει τη δυνατότητα να γίνει μεγάλος παίκτης στην Α.Ι. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια συσκευές σε ενεργή χρήση, γεγονός που την καθιστά ελκυστικό εταίρο για την Google και άλλες εταιρείες.

Η φήμη της για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών των πελατών της θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί καταλυτική, σε ένα μέλλον όπου οι υπηρεσίες Α.Ι. θα βοηθούν στη διαχείριση των ημερολογίων ή των προσωπικών δεδομένων υγείας των ανθρώπων.

Πηγή New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT