Σκληροτράχηλο κινητό απο την Caterpillar

Σκληροτράχηλο κινητό απο την Caterpillar

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιάβροχο, ανθεκτικό στη σκόνη και τις ακραίες θερμοκρασίες (από -20 έως 55 βαθμούς Κελσίου), και ασφαλές σε πτώσεις από ύψος έως 1,8 μέτρα είναι το νέο «έξυπνο» κινητό B15 της Caterpillar, το οποίο κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά σε τιμή περί τα 340 ευρώ. Γνωστή για τα βαριά μηχανήματα που κατασκευάζει, η Caterpillar προορίζει το B15 για τους λάτρεις των σπορ και τους επαγγελματίες που οι συνθήκες δουλειάς τους είναι… ανθυγιεινές για ένα τυπικό smartphone.

Ετσι, για να το κάνει εξαιρετικά «σκληροτράχηλο», επέλεξε σαν υλικά κατασκευής το ανοδιωμένο αλουμίνιο για τις δύο πλευρές του κινητού και το καουτσούκ για το υπόλοιπο κάλυμμα – όπως το αφαιρούμενο πίσω «καπάκι», που δίνει πρόσβαση στην μπαταρία ή την υποδοχή για την κάρτα microSD. Αν και το συγκεκριμένο ντιζάιν έχει συνέπεια το πάχος του smartphone να αγγίζει τα 10,5 χιλιοστά, την ίδια στιγμή το προστατεύει από αρκετές «κακουχίες».

Ειδικότερα, το Β15 μπορεί να μείνει στο νερό για 30 λεπτά, σε βάθος μέχρι 1 μέτρο, ενώ η οθόνη του ανταποκρίνεται στην αφή ακόμη κι όταν υπάρχουν πάνω της σταγόνες ή αυτός που τη χρησιμοποιεί έχει βρεγμένα χέρια. Στις δοκιμές μας, το τηλέφωνο βγήκε επίσης «ασπροπρόσωπο» και στις πτώσεις, και μάλιστα πάνω σε μάρμαρο ή τσιμέντο. Ωστόσο, μερικές φορές από την πρόσκρουση βγήκαν το καπάκι και η μπαταρία, με συνέπεια να απενεργοποιηθεί.

Η ανθεκτικότητα της συσκευής συνδυάζεται με τεχνικά χαρακτηριστικά που, μολονότι δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά των κορυφαίων smartphone, καλύπτουν άνετα την καθημερινή χρήση. Ετσι, η 4 ιντσών οθόνη αφής είναι αρκετά φωτεινή και έχει ανάλυση 800×480 pixel, ικανοποιητική για την ανάγνωση ιστοσελίδων ή e-mail, χωρίς ωστόσο να διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες για την απόδοση των χρωμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η μνήμη RAM 1 GB και ο διπύρηνος επεξεργαστής, χρονισμένος στο 1 GHz, ο οποίος δείχνει να ζορίζεται μόνον όταν «τρέχουν» παράλληλα αρκετές απαιτητικές εφαρμογές, όπως παιχνίδια.

Αντίθετα, από την άποψη της ευχρηστίας, το κινητό έχει να προσφέρει ένα ακόμη ατού, καθώς δέχεται δύο κάρτες SIM. Επίσης, παρόλο που ο εσωτερικός αποθηκευτικός του χώρος είναι 4 GB, δέχεται κάρτες microSD για την επέκτασή του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή