Έως τον Απρίλιο και πιθανότατα με σαρωτή ίριδας ματιού το Galaxy S5 της Samsung

Έως τον Απρίλιο και πιθανότατα με σαρωτή ίριδας ματιού το Galaxy S5 της Samsung

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει το Galaxy S5, το νέο κορυφαίο smartphone της Samsung. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή της στο Bloomberg η Lee Young Hee, ανώτερο στέλεχος του τμήματος φορητών συσκευών της κορεατικής εταιρείας.

«Κάθε χρονιά ανακοινώνουμε το καινούριο μοντέλο-“ναυαρχίδα” μας στο πρώτο εξάμηνο, γύρω στον Μάριο ή τον Απρίλιο, κάτι που στοχεύουμε να κάνουμε και φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Hee στο πρακτορείο.

Το S5 θα έχει αρκετές διαφορές στο ντιζάιν από τον προκάτοχό του καθώς, όπως παραδέχθηκε η Hee, η εξωτερική ομοιότητα του S4 με το S3 δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους καταναλωτές. «Κυρίως θα δώσουμε έμφαση στην οθόνη και το υλικό κατασκευής του καλύμματος της συσκευής», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Apple και το iPhone 5S, η Samsung φαίνεται πως θα ενσωματώσει κι εκείνη στο νέο smartphone της μια τεχνολογία ταυτοποίησης του χρήστη μέσω βιομετρικών δεδομένων. Ωστόσο, αντίθετα με τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S, η κορεατική εταιρεία προσανατολίζεται στη σάρωση της ίριδας του ματιού. «Εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς πάρα πολλοί καταναλωτές είναι ενθουσιασμένοι με τη συγκεκριμένη τεχνολογία», σημείωσε η Hee.

Από την άλλη πλευρά, η Hee επιβεβαίωσε πως το Galaxy S5 θα λανσαρισθεί με μία καινούρια εκδοχή του Galaxy Gear, του «έξυπνου» ρολογιού που η Samsung πρωτοπαρουσίασε τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο. Το νέο Galaxy Gear θα έχει βελτιωμένη σχεδίαση και θα ενσωματώνει αισθητήρες για την καταγραφή διάφορων βιολογικών παραμέτρων, όπως των θερμίδων που καταναλώνει αυτός που το φορά ή των σφυγμών του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή