Η ΖΤΕ αναπτύσσει συναρμολογούμενα smartphone

Η ΖΤΕ αναπτύσσει συναρμολογούμενα smartphone

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Motorola, και η ZTE αποκάλυψε πως αναπτύσσει συναρμολογούμενα smartphone, στα οποία ο χρήστης τους θα μπορεί να αλλάξει εξαρτήματα όποτε το θελήσει. Μάλιστα, η κινεζική εταιρεία έδειξε ένα τέτοιο πρωτότυπο μοντέλο Eco-Mobius, όπως θα ονομάζει τη σειρά των «αρθρωτών» τηλεφώνων, στην έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας.

Οι εκπρόσωποι της ΖΤΕ ξεκαθάρισαν ότι προς το παρόν η ιδέα βρίσκεται στα σπάργανα, καθώς οι τεχνικοί έχουν να λύσουν αρκετά προβλήματα τόσο στο hardware όσο και στο λογισμικό. Έτσι, η εταιρεία δεν έχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα διατεθούν στο εμπόριο τα πρώτα Eco-Mobius.

Πάντως, όταν αυτό συμβεί, μια τέτοια συσκευή θα δίνει αρκετά πλεονεκτήματα στον κάτοχό της. Κατ’ αρχάς, καθώς όλα τα εξαρτήματα θα «κουμπώνουν» πάνω σε έναν βασικό σκελετό στο τηλέφωνο, θα μπορεί κανείς να αλλάξει κάποιο εξάρτημα (π.χ. τον επεξεργαστή) όταν έχει πια ξεπερασθεί τεχνολογικά.

Έτσι, ο καταναλωτής θα γλιτώνει χρήματα, αφού θα έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τη συσκευή του, χωρίς να χρειάζεται ανά λίγους μήνες να αγοράσει ένα καινούριο, πιο εξελιγμένο τηλέφωνο. Κάτι που θα έχει όφελος και για το περιβάλλον (εξ ου και ο όρος «Eco»), περιορίζοντας τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το hardware στις ανάγκες του – τοποθετώντας για παράδειγμα μια κάμερα μεγαλύτερης ανάλυσης, στην περίπτωση που πρόκειται να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο για να τραβήξει φωτογραφίες.

Ανάλογη λειτουργία υπόσχεται και η Motorola, η οποία πρώτη αποκάλυψε πως αναπτύσσει «αρθρωτά» smartphone, στα πλαίσια του Project Ara.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή