ΕΕΤΤ: Απάτη με “αναπάντητες” κλήσεις από το εξωτερικό

ΕΕΤΤ: Απάτη με “αναπάντητες” κλήσεις από το εξωτερικό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσοχή στις άγνωστες αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό συνιστά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η Επιτροπή συμβουλεύει τους χρήστες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις κλήσεις από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς εκτός Ελλάδας, καθώς είναι πιθανό να πρόκειται για απάτη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΤΤ αναφέρει πως έχει διαπιστωθεί ότι πραγματοποιούνται απρόσκλητες κλήσεις από το εξωτερικό, οι οποίες σκόπιμα εμφανίζονται ως αναπάντητες. Χρησιμοποιώντας τις σαν «δόλωμα», οι επιτήδειοι περιμένουν πως ο συνδρομητής θα καλέσει πίσω τον αριθμό που υποτίθεται πως προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο συνδρομητής θα επιβαρύνει τον λογαριασμό του με ένα αρκετά σεβαστό ποσό, ακόμη κι αν συνειδητοποιήσει γρήγορα πως ο αριθμός που τον κάλεσε δεν ανταποκρίνεται σε κάποιον πραγματικό χρήστη που θέλησε να επικοινωνήσει μαζί του. Έτσι, η Επιτροπή συνιστά να είναι κανείς πολύ προσεκτικός πριν επανακαλέσει μια εισερχόμενη κλήση, όταν δεν ξέρει τον αριθμό από τον οποίο αυτή προήλθε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή