Πιο «φιλικά» σε πληκτρολόγια και ποντίκια θα γίνουν τα Windows 8.1

Πιο «φιλικά» σε πληκτρολόγια και ποντίκια θα γίνουν τα Windows 8.1

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές που θα κάνουν τα Windows 8.1 πιο εύχρηστα στα μηχανήματα τα οποία δεν διαθέτουν οθόνη αφής, φαίνεται να επιφυλάσσει η Microsoft στην επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού. Αν και μια πρώιμη εκδοχή της διέρρευσε στο ίντερνετ τις τελευταίες ημέρες, η αναβάθμιση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, έναν μήνα πριν από το συνέδριο Build για προγραμματιστές, που διοργανώνει κάθε χρόνο η αμερικανική εταιρεία.  

Με βάση την «πρόγευση» που κυκλοφόρησε στο web, στόχος της Microsoft είναι να κάνει τα Windows πιο «φιλικά» στα πληκτρολόγια και τα ποντίκια. Έτσι, στις εφαρμογές που είναι συμβατές με το «μοντέρνο» περιβάλλον χρήσης (Modern UI), θα προστεθεί στο πάνω μέρος μια μικρή μπάρα με εικονίδια, μέσω των οποίων θα μπορεί κανείς με το mouse να κλείσει την εφαρμογή, να την ελαχιστοποιήσει ή να την περιορίσει σε ένα τμήμα της οθόνης, – περίπου όπως γίνεται σήμερα με τα προγράμματα που τρέχουν από τη γνωστή επιφάνεια εργασίας (desktop).

Επίσης, στην αρχική οθόνη του Modern UI θα προστεθεί ένα κουμπί για την απενεργοποίηση ή τον τερματισμό του μηχανήματος, όπως και ένα πλήκτρο για την πραγματοποίηση αναζητήσεων. Όταν ο χρήστης θα βρίσκεται στην αρχική οθόνη, θα μπορεί παράλληλα με ένα δεξί «κλικ» στο ποντίκι να εμφανίσει ένα μενού, από το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το μέγεθος των εικονιδίων των εφαρμογών ή να «ξεκαρφιτσώσει» κάποια εφαρμογή από την επιφάνεια εργασίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή