ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Google επεκτείνεται και στα επαγγελματικά συστήματα τηλεδιασκέψεων

H Google επεκτείνεται και στα επαγγελματικά συστήματα τηλεδιασκέψεων

Ο εξοπλισμός επαγγελματικών τηλεδιασκέψεων είναι ο επόμενος τομέας στον οποίο αποφάσισε να κάνει είσοδο η Google, λανσάροντας το «Chromebox for meetings». Το σύστημα παρουσιάσθηκε χθες από την αμερικανική εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε πως θα κοστίζει 1.000 δολάρια, ενώ για τη χρήση του υπάρχει επίσης ετήσια συνδρομή 250 δολαρίων.

Ακόμη κι έτσι, η Google υποστηρίζει πως η λύση της είναι φθηνότερη από τα ανάλογα προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Την ίδια στιγμή, προσθέτει, είναι πολύ πιο ευέλικτη και εύκολη στη χρήση, δίνοντας τη δυνατότητα ταυτόχρονης επικοινωνίας έως και 15 ατόμων, με ήχο και βίντεο HD.

Περιλαμβάνοντας όλα τα εξαρτήματα εκτός από τις οθόνες, «καρδιά» του «Chromebox for meetings» είναι το νέο μοντέλο Chromebox της Asus, ένας μίνι υπολογιστής που «τρέχει» το λειτουργικό Chrome OS του ιντερνετικού κολοσσού. Το σύστημα συμπληρώνεται από μία κάμερα της Logitech, ηχεία και ένα τηλεχειριστήριο που ενσωματώνει και πληκτρολόγιο.

Από την άποψη του software, οι βιντεοδιασκέψεις γίνονται μέσω μιας αναβαθμισμένης εκδοχής της λειτουργίας Hangouts του Google+, η οποία μέσω του κοινωνικού δικτύου επιτρέπει την παράλληλη επικοινωνία έως και 10 ατόμων. Όπως είναι φυσικό, το σύστημα υποστηρίζει πολλές ακόμη υπηρεσίες της Google, όπως το Google Calendar και το Gmail. Επίσης, μέσω του Gmail, μπορεί κανείς να συμμετάσχει σε μία βιντεοδιάσκεψη από το PC, το smartphone ή την ταμπλέτα του.
Η Google αποκάλυψε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσουν και άλλες παραλλαγές του συστήματος, με μίνι υπολογιστές Chromebox κατασκευασμένους από τις HP και Dell.