Τις 200 εκατ. πωλήσεις έφτασαν τα Windows 8

Τις 200 εκατ. πωλήσεις έφτασαν τα Windows 8

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις 200 εκατομμύρια πωλήσεις έφτασαν τα Windows 8, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Microsoft. Το λειτουργικό της αμερικανικής εταιρείας πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 15 μήνες, ενώ πριν από 9 μήνες «άγγιξε» τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το νούμερο αυτό αφορά τις άδειες που πούλησε η Microsoft είτε σε ιδιώτες που αναβάθμισαν το μηχάνημα που ήδη διέθεταν, είτε σε κατασκευαστές οι οποίοι προεγκατέστησαν το λειτουργικό σε νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στην αγορά. Επομένως, δεν περιλαμβάνει τις άδειες που αγόρασαν μεγάλες εταιρείες για τα υπολογιστικά τους δίκτυα.  

Ακόμη κι έτσι πάντως, αυτή η «επίδοση» υπολείπεται από τα Windows 7, την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της Microsoft, η οποία σε διάστημα 15 μηνών είχε φτάσει τα 300 εκατομμύρια πωλήσεις.

Στην πραγματικότητα, θυμίζει περισσότερο την εμπορική πορεία των Windows Vista, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2005 για να αντικαταστήσουν τα Windows XP, χωρίς ωστόσο να πείσουν πολλούς χρήστες να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους. Έτσι, τα Vista χρειάστηκαν 18 μήνες για να φτάσουν τα 180 εκατομμύρια πωλήσεις, καθώς αρκετοί καταναλωτές προτίμησαν να παραμείνουν με τα Windows XP, περιμένοντας την έκδοση που διαδέχθηκε τα Vista.

Τα Windows 8 αποτελούν την πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια της Microsoft για την ανάπτυξη ενός λειτουργικού που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ταμπλέτες, μέσω οθονών αφής, εκτός από τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια των συμβατικών PC. Καθώς συνάντησαν μια μάλλον «χλιαρή» υποδοχή από τους καταναλωτές, η εταιρεία έλαβε υπόψη της την κριτική που δέχθηκε για το λειτουργικό και, τον περασμένο Οκτώβριο, κυκλοφόρησε τα Windows 8.1.

Δύο από τους σημαντικότερους περιορισμούς των Windows 8 που αντιμετωπίζει η πιο πρόσφατη έκδοσή τους είναι η επανεμφάνιση του κουμπιού «Έναρξη» και η δυνατότητα παράκαμψης του νέου περιβάλλοντος χρήσης, ώστε ο υπολογιστής να εκκινεί απευθείας στη γνώριμη επιφάνεια εργασίας.

Μάλιστα, με βάση όσα έχουν διαρρεύσει στο ίντερνετ, η εταιρεία έχει στα σκαριά μια αναβάθμιση των Windows 8.1, που αναμένεται να ανακοινώσει τον Μάρτιο, έναν μήνα πριν από το συνέδριο Build που διοργανώνει κάθε χρόνο για προγραμματιστές. 

Σύμφωνα με τη Microsoft, ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη έκδοση, τα Windows χρησιμοποιούνται σήμερα από 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Επίσης, σημειώνει πως παρατηρεί μια αυξητική τάση στις πωλήσεις των Windows 8.1. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή