Υποστήριξη φωνητικών κλήσεων σύντομα στο WhatsApp

Υποστήριξη φωνητικών κλήσεων σύντομα στο WhatsApp

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα επικοινωνίας και μέσω φωνής θα αποκτήσουν οι χρήστες της υπηρεσίας μηνυμάτων WhatsApp, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας και συνιδρυτής της Jan Koum, μιλώντας στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον Koum, η υποστήριξη φωνητικών κλήσεων θα ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αρχικά για τους χρήστες iPhone και κινητών Android, και σε επόμενη φάση για τους κατόχους Blackberry και Windows Phone.

Η υπηρεσία τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πριν από πέντε ημέρες, όταν έγινε γνωστό πως εξαγοράστηκε από το Facebook, έναντι του αστρονομικού ποσού των 16 δισ. δολαρίων. Μέχρι σήμερα, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να επικοινωνούν μέσω γραπτών μηνυμάτων, αλλά και να ανταλλάσσουν προηχογραφημένα μηνύματα.

Ο Koum ανέφερε επίσης πως τα εγγεγραμμένα μέλη του WhatsApp ξεπερνούν τα 465 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Από αυτούς, εκτιμάται πως το 70% είναι ενεργοί χρήστες σε καθημερινή βάση. Ενδεικτικό είναι πως, στην ανακοίνωση της εξαγοράς, το Facebook ανέφερε πως ο όγκος των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται μέσω της υπηρεσίας υπερβαίνουν τον αριθμό των SMS που διακινούνται από όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή