Έκδοση των Windows για φθηνότερα PC και tablet φέρεται να ετοιμάζει η Microsoft

Έκδοση των Windows για φθηνότερα PC και tablet φέρεται να ετοιμάζει η Microsoft

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν φθηνότερες συσκευές με Windows φαίνεται πως θα προσφέρει σύντομα στους κατασκευαστές η Microsoft. Γι’ αυτό τον σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες και έγγραφα που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, ο αμερικανικός κολοσσός αναπτύσσει τα «Windows 8.1 with Bing», μια νέα έκδοση του λειτουργικού του που θα διατίθεται με πολύ μικρότερο κόστος στις εταιρείες κατασκευής PC και tablet.

Με βάση τις διαρροές, ο βασικότερος περιορισμός για τους κατασκευαστές που θα επιλέξουν τα «Windows 8.1 with Bing» είναι πως τα προϊόντα τους θα κυκλοφορούν έχοντας προεπιλεγμένες τις υπηρεσίες της Microsoft. Έτσι, για παράδειγμα, η μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ θα είναι εξ ορισμού το Bing, χωρίς να μπορεί ο κατασκευαστής να αλλάξει τις ρυθμίσεις και να αντικαταστήσει το Bing με το «ψαχτήρι» της Google.

Ωστόσο, ο περιορισμός αυτός θα αφορά αποκλειστικά τους κατασκευαστές, αφού ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση στο μηχάνημα που θα αγοράσει – αλλάζοντας π.χ. τον προεπιλεγμένο browser ή επιλέγοντας για τις ιντερνετικές του αναζητήσεις κάποια άλλη υπηρεσία.

Εκτός από αυτή τη βασική διαφορά, τα «Windows 8.1 with Bing» θα είναι παρόμοια με τις υπόλοιπες εκδόσεις των Windows 8.1, αφού για παράδειγμα θα κυκλοφορούν και γι’ αυτά νέες αναβαθμίσεις, κάθε φορά που η Microsoft προσθέτει καινούριες δυνατότητες στην πλατφόρμα της ή κλείνει κάποια κενά ασφαλείας.

Τα νεότερα στοιχεία έρχονται να διαψεύσουν τις αρχικές πληροφορίες που είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου για τα «Windows 8.1 with Bing», σύμφωνα με τις οποίες οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την έκδοση δωρεάν. Ακόμη όμως κι αν τα «Windows 8.1 with Bing» δεν είναι τελικά δωρεάν, η μετακύλιση της φθηνότερης άδειας χρήσης τους στην τελική τιμή των συσκευών θα έχει σαν συνέπεια να κυκλοφορήσουν αρκετά πιο οικονομικά PC και tablet. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η τιμή αυτών των μοντέλων θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και στα 250 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή