LG: Τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

LG: Τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

4' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΝΕΤΙΑ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Τη Βενετία επέλεξε η LG για να πραγματοποιήσει την Τετάρτη τον δεύτερο «σταθμό» του διεθνούς roadshow LG Innovative Festival 2014 (InnoFest), δίνοντας την ευκαιρία σε εκπροσώπους του Τύπου να γνωρίσουν από κοντά όλες τις καινοτομίες και τα προϊόντα που η εταιρεία προορίζει φέτος για την Ευρώπη, στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας και των οικιακών συσκευών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Brian Na, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της LG Electronics, ο οποίος ανέφερε πως η εταιρεία βλέπει σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας της «Γηραιάς Ηπείρου», η οποία για τον κορεατικό κολοσσό παραμένει ούτως ή άλλως εφαλτήριο για την παγκόσμια αγορά. «Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, η επιτυχία στην Ευρώπη είναι προϋπόθεση για μια επιχείρηση με παγκόσμια παρουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κεντρική θέση στις νέες προτάσεις της LG κατέχουν οι τηλεοράσεις, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε πως στα σχέδιά της είναι να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την γκάμα των Ultra HD και OLED μοντέλων που θα διαθέσει το 2014 στην ευρωπαϊκή αγορά. Όσον αφορά τα μοντέλα υπερυψηλής ευκρίνειας, η «ναυαρχίδα» θα είναι η ULTRA HD TV των 105 ιντσών, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία της.

Η υπερυψηλή ανάλυση μεταφράζεται σε τετραπλάσιο αριθμό pixel από την υψηλή ευκρίνεια, προσφέροντας έτσι εντυπωσιακά λεπτομερή εικόνα. Σύμφωνα με τον κορεατικό κολοσσό, η πολλαπλάσια ανάλυση θα δώσει νέα δυναμική και στο 3D, χάρη στην αύξηση του μεγέθους της οθόνης που επιτρέπει το Ultra HD, όπως και στην ποιότητα της παραγόμενης εικόνας. «Ενώ ο δείκτης ικανοποίησης των χρηστών με μια συμβατική 3D τηλεόραση 42’’ δεν υπερβαίνει το 25%, με μια HD Ultra 65’’ υπερβαίνει το 90%», σημείωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος τηλεοράσεων της εταιρείας.

Αυτά τα πλεονεκτήματα εξηγούν γιατί η LG σκοπεύει να προσφέρει φέτος τη μεγαλύτερη έως σήμερα ποικιλία επιλογών σε ULTRA HD τηλεοράσεις, κυκλοφορώντας μοντέλα με διαστάσεις 49, 55, 60, 65, 79, 84 και 98 ίντσες. Για την αντιμετώπιση της έλλειψης αυθεντικού υλικού υπερυψηλής ανάλυσης, όλα τα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με τη μονάδα επεξεργασίας LG Tru-ULTRA HD Engine Pro, η οποία αναλαμβάνει τη μετατροπή σημάτων SD, HD ή Full HD σε ποιότητα σχεδόν ίδια με 4K.

Νέες OLED τηλεοράσεις

Την ίδια στιγμή, πρόθεση της κορεατικής εταιρείας είναι να φέρει φέτος την τεχνολογία OLED σε ακόμη μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό. Κι αυτό γιατί, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της LG, τα OLED πάνελ δίνουν τη δυνατότητα κατασκευής «υπέρλεπτων» τηλεοράσεων, που αποδίδουν εντυπωσιακή εικόνα από κάθε γωνία θέασης. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη λειτουργία LG Color Refiner, που ελέγχει τη θερμοκρασία κάθε pixel ξεχωριστά, το οπτικό αποτέλεσμα έχει επίσης εξαιρετική τονική ισορροπία και χρωματική σταθερότητα.

Έτσι, η LG προγραμματίζει για φέτος OLED τηλεοράσεις τόσο υψηλής (FULL HD) όσο και υπερυψηλής ανάλυσης 4K (ULTRA HD). Επιπλέον, ανακοίνωσε νέα μοντέλα που, εκτός από OLED πάνελ και υποστήριξη υπερυψηλής ανάλυσης, έχουν επίσης κυρτό σχήμα, για ακόμη πιο «κινηματογραφική» εμπειρία.

Η φετινή σειρά των κυρτών τηλεοράσεων ULTRA HD CURVED OLED θα περιλαμβάνει τρία προϊόντα, διαστάσεων 55, 65 και 77 ιντσών. Στην InnoFest 2014 υπήρχε μάλιστα η ULTRA HD CURVED OLED των 77 ιντσών, που είναι η μεγαλύτερη κυρτή τηλεόραση στον κόσμο για την κατηγορία της.

«Πρεμιέρα» για την πλατφόρμα webOS

Όλες οι OLED συσκευές συγκαταλέγονται στα περισσότερα από τα μισά μοντέλα του 2014 που θα ενσωματώνουν τη νέα πλατφόρμα webOS για τις «έξυπνες» TV της εταιρείας. Η λογική ανάπτυξης και το γραφικό περιβάλλον του webOS, σύμφωνα με την LG, βρίσκεται στον αντίποδα των δύσχρηστων λειτουργικών που είχαν μέχρι σήμερα οι τηλεοράσεις.

«Έρευνες έχουν δείξει πως το 75% των καταναλωτών θεωρούν ότι οι υπάρχουσες πλατφόρμες είναι περίπλοκες. Επίσης, το 53% των κατόχων μιας smart TV δεν γνωρίζει πώς να χρησιμοποιήσει τις “έξυπνες” λειτουργίες της», ανέφερε ενδεικτικά ο εκπρόσωπος του κορεατικού κολοσσού.

«Σήμα κατατεθέν» του webOS είναι το Launcher menu, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί εύκολα να περιηγηθεί στις υπηρεσίες ή στο υλικό που έχει στη διάθεσή του, χωρίς να χρειάζεται να διακόψει το πρόγραμμα που παρακολουθεί εκείνη τη στιγμή. Επιπλέον, η πλατφόρμα επιτρέπει στον κάτοχο της TV να κάνει πολύ απλά τις αρχικές ρυθμίσεις στη συσκευή του, βοηθώντας τον παράλληλα να οργανώσει το περιεχόμενο που διαθέτει και να το ταξινομήσει χρησιμοποιώντας κατάλληλα tabs.

«Φιλικές» και εξελιγμένες οικιακές συσκευές

Καινοτομίες στη σχεδίαση, την κατασκευή και την ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών «κρύβουν» οι οικιακές συσκευές που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία στην Ευρώπη, απαντώντας έτσι στις προτεραιότητες που βάζουν οι ίδιοι οι καταναλωτές όταν πρόκειται να αγοράσουν π.χ. ένα πλυντήριο ή ένα ψυγείο. Προτεραιότητες που, σύμφωνα με έρευνες, αφορούν τη μικρή ενεργειακή κατανάλωση, την εργονομία και την αντοχή των προϊόντων.

Έτσι, η νέα σειρά πλυντηρίων της LG προσφέρει 6 διαφορετικούς τρόπους πλυσίματος οι οποίοι, σε συνδυασμό με ένα σύστημα ψεκασμού, εξασφαλίζουν τον καλύτερο δυνατό καθαρισμό των ρούχων, εξοικονομώντας παράλληλα νερό και ρεύμα. Μάλιστα, σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει ενσωματωμένο τσιπ NFC. Έτσι, ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να περιορισθεί στα ήδη υπάρχοντα προγράμματα, καθώς μπορεί να «κατεβάσει» νέες επιλογές στο smartphone του, για να τις αποθηκεύσει στη συνέχεια στο πλυντήριο.

Επιπλέον, τα νέα πλυντήρια δίνουν και τη δυνατότητα χρήσης ατμού, είτε για την εξάλειψη των αλλεργιογόνων είτε για το «φρεσκάρισμα» τσαλακωμένων ρούχων και λιγότερο σιδέρωμα. Την ίδια δυνατότητα έχουν και τα πλυντήρια πιάτων – σε αυτή την περίπτωση ώστε, σε συνδυασμό με μια πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας, να εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη υγιεινή.

Έμφαση στην εξοικονόμηση ρεύματος έχει δώσει η εταιρεία και στα νέα της ψυγεία, λαμβάνοντας κατ’ αρχάς υπόψη πως οι απώλειες ενέργειας από το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας ενός ψυγείου αγγίζουν το 41%. Επομένως, υιοθέτησε στα νέα της μοντέλα το ντιζάιν «Door in Door», δηλαδή ένα εσωτερικό σύστημα ραφιών για τα τρόφιμα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά, το οποίο είναι προσβάσιμο διατηρώντας απομονωμένο τον υπόλοιπο εσωτερικό χώρο.

Παράλληλα, τα νέα ψυγεία ενσωματώνουν έναν κινητήρα με λιγότερα κινούμενα μέρη, ο οποίος γι’ αυτό τον λόγο εγγυάται μεγαλύτερη αντοχή, ενώ είναι λιγότερο ενεργοβόρος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή