Η Microsoft θυμίζει τις “παρενέργειες” από το τέλος υποστήριξης των Windows XP

Η Microsoft θυμίζει τις “παρενέργειες” από το τέλος υποστήριξης των Windows XP

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 21% των υπολογιστών παγκοσμίως χρησιμοποιούν ακόμα Windows XP, σύμφωνα με το Stat Counter, παρόλο που η Microsoft έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι στις 8 Απριλίου 2014 θα σταματήσει να παρέχει υποστήριξη στην 13χρονη πλέον έκδοση του λειτουργικού της. Όπως είναι φυσικό, η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας δεν σημαίνει πως από την επόμενη ημέρα τα μηχανήματα με Windows XP θα σταματήσουν να λειτουργούν. Σημαίνει όμως μια σειρά από "παρενέργειες", ιδιαίτερα σημαντικές ειδικά για τις επιχειρήσεις, τις οποίες η Microsoft έρχεται να υπενθυμίσει. 

Μια τέτοια "παρενέργεια" αφορά την έκθεση σε κινδύνους ασφάλειας και συμβατότητας, μια μεγάλη ανησυχία για όλες τις επιχειρήσεις. Οι υπολογιστές που δεν υποστηρίζονται και δεν έχουν λάβει ενημερώσεις είναι ευπαθείς σε κινδύνους ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα της ομάδας Microsoft’s Trustworthy Computing έδειξε ότι τα Windows XP είναι 5 φορές πιο ευπαθή σε κινδύνους και επιθέσεις από ό,τι τα Windows 8.1. 

Παράλληλα, μετά τις 8 Απριλίου, οι προγραμματιστές εφαρμογών που έχουν αναπτύξει προϊόντα για Windows XP δεν θα εκδώσουν νέες αναβαθμίσεις για υπάρχοντες εφαρμογές και δεν θα δημιουργήσουν νέες λύσεις για αυτές.  Με άλλα λόγια, οποιεσδήποτε λύσεις υπάρχουν στα τωρινά Windows XP θα παραμείνουν όπως έχουν, από άποψη χαρακτηριστικών και βελτιώσεων. Επομένως τα εταιρικά μηχανήματα θα σταματήσουν να εξελίσσονται.

Ο αμερικανικός κολοσσός υποστηρίζει επίσης πως, στην πραγματικότητα, η αναβάθμιση στα Windows 8.1 κοστίζει λιγότερο από τη συντήρηση παλιών μηχανημάτων με απαρχαιωμένο λογισμικό. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με έρευνα (Techaisle, 2013), οι μικρές επιχειρήσεις δαπανούν κατά μέσο όρο 427 δολάρια σε επισκευές για υπολογιστές που είναι 4 ετών ή πιο παλιοί,  με παράπλευρη απώλεια και τις χαμένες ώρες για την επίλυση των προβλημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή